Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kısmi Hasarlar da Ödeniyor

Türkiye genelinde “Zorunlu Deprem Sigortası” istenen ölçüde olmasa da yaygınlaşıyor. DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, depremin yıldönümü nedeniyle, deprem sonucunda meydana gelebilecek mal kayıplarının birincil güvencesinin “Zorunlu Deprem Sigortası” (ZDS) olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Gazetesi
Kısmi Hasarlar da Ödeniyor

Büyük Marmara depreminin dokuzuncu yılında Zorunlu Deprem Sigortası yaptıran konut sayısı 2.8 milyona ulaştı. Söz konusu sigortayla, küçük depremlerde meydana gelen hasarlar da karşılanıyor. Türkiye genelinde “Zorunlu Deprem Sigortası” istenen ölçüde olmasa da yaygınlaşıyor. DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, depremin yıldönümü nedeniyle, deprem sonucunda meydana gelebilecek mal kayıplarının birincil güvencesinin “Zorunlu Deprem Sigortası” (ZDS) olduğuna dikkat çekti.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) sigortacılık esasları ile yönetilen bir tür sigorta havuzu olduğuna değinen Serdar, “ZDS’ye sahip bir binanın deprem nedeniyle hasar görmesi halinde, bir tür sigorta havuzu olan ve sigortacılık esasları ile yönetilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sayesinde küçük ya da büyük depremden kaynaklanan maddi zararlar telafi edilebiliyor” dedi

Serdar’ın verdiği bilgiye göre, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve büyük yaralar açan Marmara depreminin ardından depremden kaynaklanan maddi zararların karşılanması için oluşturulan sistemde, ZDS’li konut sayısı şu anda 2 milyon 800 bine ulaştı. Diğer taraftan DASK kurulduğu tarihten itibaren toplam 212 depremde yüzde 97’si kısmi hasarlar olmak üzere 10.207 konuta 19.4 milyon YTL hasar ödendi.

En riskli bölgedeki (birinci derecede risk bölgesi) 100 metrekare betonarme bir konutun poliçesi için prim bedeli 118 YTL. İkinci ve üçüncü derecede riskli bölgelerdeki aynı konutun ZDS prim bedeli sırasıyla ikinci derece için 86 YTL, üçüncü derece için 51 YTL, dördüncü ve beşinci derece için 37 YTL’dir. DASK tarafından bir konut için metrekaresine ve yapı tipine bağlı olarak azami 120.000 YTL’ye kadar teminat verilebiliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kismi-hasarlar-da-odeniyor_63229.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!