Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kız Kulesi Satılıyor!

Kız Kulesi Satıldı mı?

Kız Kulesi'ni 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding 'kullanım hakkını satışa çıkardı' haberlerini yalanladı. Ancak tarihi yapıların 'kullanım hakkı' adı altında holdinglere kiralanması medyanın dikkatini çekmedi.

yapi.com.tr
Kız Kulesi Satıldı mı?

"İstanbul'un en önemli simgelerinden olan 2 bin 500 yıllık Kız Kulesi'ni 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, geriye kalan 38 yıllık kullanım hakkını satıyor" şeklindeki haberi Sabah Gazetesi duyurdu.

Haberde Kız Kulesi için 22 milyon Euro isteyen Hamoğlu'na ilk ciddi teklif Körfez'in en büyük holdinglerinden birinden geldiği, Arap şirketi'nin fiyatında anlaştığı kuleyi şirket merkezi yapmaya kalkınca görüşmeler sonlandırıldığı ifade edildi.

Holding tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Kız Kulesi Hamoğlu Holding A.Ş. tarafından satışa çıkmadığı gibi, zaten satışa çıkartılması da mümkün değildir. Zira Hamoğlu Holding A.Ş.' ye bağlı bir şirket olan Hamoğlu Turizm Otelcilik San. ve Tic. A.Ş., Kız Kulesi' nin mülkünün sahibi değil, irtifak hakkı sahibi ve ve işletmecisidir. Kız Kulesi' nin sahibi ise Maliye Hazinesi - Milli Emlak Müdürlüğü' dür."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiz-kulesi-satildi-mi_111070.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!