Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kızılay'da Ezber Bozan Gösteri

"Yönetimlerde Saltanata Son Gönüllüleri" Kızılay’da ezber bozan, alışılmamış bir eylemde bir araya geldiler. Ankara’nın tüm meydanlarının yok edilmesini protesto eden ve Kızılay’ın yayalaştırılmasını, yeniden meydan olmasını isteyen kent gönüllüleri, Ankaralıların da katılımıyla top oynayıp, ip atladılar. Güvenpark’ta toplanan grup üyelerine Türk

Hürriyet Gazetesi
Kızılay'da Ezber Bozan Gösteri

"Yönetimlerde Saltanata Son Gönüllüleri" Kızılay’da ezber bozan, alışılmamış bir eylemde bir araya geldiler. Ankara’nın tüm meydanlarının yok edilmesini protesto eden ve Kızılay’ın yayalaştırılmasını, yeniden meydan olmasını isteyen kent gönüllüleri, Ankaralıların da katılımıyla top oynayıp, ip atladılar. Güvenpark’ta toplanan grup üyelerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı odaların Ankara şubeleri ile sivil toplum örgütleri de destek verdi. "Haydi meydana" çağrısının şehirlerde paylaşımın, dostluğun hemşeriliğin, demokrasinin adımı olduğunu vurgulayan gönüllüler yaptıkları basın açıklamasında kentli isteklerini şöyle dile getirdiler:

Yol geçen hanı olmayacak

"Her şehrin ve Başkent’in bir hikayesi vardır. Ve geçmişten günümüze o hikayeyi anlatan anımsatan, taşıyan, tarihi tarih, insanı insan yapan, o şehrin demokrasisi gösteren mekanları, yayalaştırılmış meydanları vardır. Kızılay bir zamanlar Başkentlinin bir nebze de olsa soluk aldığı mekanlardan biriydi. Ama yok edildi. Günümüzde beton yığını ve araçların hız yaptığı bir yer haline getirildi. Evlerimize kapanmayacağız. Bu şehri ve merkezlerini yol geçen hanına çevirmeyeceğiz. Bu şehirde insanca yaşamayı ısrarla istiyoruz. Kızılay’ın yaşamımıza geri dönmesini istiyoruz. Onu yaşamımızın bir parçası olarak görmek, yaşamak, yayalaştırmak, meydanlaştırmak istiyoruz."

"Kızılay, Ulus, Tandoğan Meydan Olsun" pankartı açan Ankara gönüllüleri, düdükler ve alkışlar eşliğinde, "Susma Haykır, Saltanata Hayır" sloganı attılar. Kızılay’da "Saltanata Son Gönüllüleri"nin çok farklı ve renkli eylemi, güvenlik önlemi alan polisleri de şaşırttı. Bazı polisler eylemi gülümseyerek, şaşkın bir yüz ifadesiyle izlerken, bir kaçı da çakıyla üzerinde "Saltanata Son" yazan topları patlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilayda-ezber-bozan-gosteri_67382.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!