Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Knidos Aslanı Yeniden Doğacak

Datça Belediyesi, 1855'de ilçe yakınlarındaki Knidos antik kentinden alınıp, Britanya'ya götürülen Knidos Aslanı heykelinin kopyasını yaptırıyor.

Radikal
Knidos Aslanı Yeniden Doğacak

b>Datça Belediyesi, 1855'de ilçe yakınlarındaki Knidos antik kentinden alınıp, Britanya'ya götürülen Knidos Aslanı heykelinin kopyasını yaptırıyor. Heykeltıraş Elbruz Denge, aslan heykeli için 30 tonluk mermer kütlesinin oyulacağını belirterek, Knidos Aslanı'nın 12 ton ağırlıkta olacağını söyledi.

Kimmeryalı için!
Knidos Aslanı, M.Ö. 394'te Knidos önlerinde yapılan bir deniz savaşını kazanıp kenti işgalden kurtaran Kimmeryalı Komutan Conon için yaptırıldı ve kızıl kayalıklara dikildi. Ama su kaynaklarının kuruması ve depremler nedeniyle kent terk edildi, heykel de unutuldu. İngiliz subay-arkeolog Sir Charles Newton, 1855'de üç günlük uğraş sonucu gemiye yükletebildiği heykeli İngiltere'ye götürdü.

Heykeli üç ay içinde bitirmeyi hedeflediğini ifade eden Elbruz Denge, "2 metre yüksekliğinde, 3 metre uzunluğunda ve 1.3 metre genişliğinde olacak. Blok mermer Yatağan'daki mermer ocaklarında özel olarak kesildi" diye konuştu.
Denge, aslan heykelinin yanı sıra Knidos Demeteri ve Afrodit heykelciklerini de yapacak. Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, "Heykel Cumhuriyet Meydanı girişine yerleştirilecek" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/knidos-aslani-yeniden-dogacak_19466.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!