Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Knopp GmbH - CONTOPP® Şap Katkı Ürünleri Artık Türkiye'de

Mart 2006'dan bu yana Knopp GmbH ürünlerini Türkiye pazarına sunan Ultrakim Kimya San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ferruh Angı ile Ultrakim ve Knopp GmbH firmasının CONTOPP® markalı şap katkı malzemeleri hakkında konuştuk.

yapi.com.tr
Knopp GmbH - CONTOPP® Şap Katkı Ürünleri Artık Türkiye'de


Şap Katkı üreticisi Knopp GmbH, geleneksel çimento esaslı şap uygulamalarında yaşanan rutubet, planlama, kalite ve uygulama zorlukları gibi tipik problemleri kesin olarak çözen modüler bir ürün sistemi geliştirdi. Şapın geç kuruması ve standartlara uygun olmaması, daha sonra yapılacak işlerin aksamasına, şap üzerine yapılan kaplamanın kabarmasına, zeminin çatlamasına ve çökmesine, dolayısıyla maddi zararlara ve reklâmasyonlara neden oluyordu.

Mart 2006'dan bu yana Knopp GmbH ürünlerini Türkiye pazarına sunan Ultrakim Kimya San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ferruh Angı ile Ultrakim ve Knopp GmbH firmasının CONTOPP® markalı şap katkı malzemeleri hakkında konuştuk.

Dr. Ferruh Angı

- Bize öncelikle Ultrakim Kimya San. ve Tic. A.Ş. hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Silikon esaslı endüstriyel ürünlerin üretimi konusunda uzmanlaşan Ultrakim, geniş AR-GE imkanları, tecrübeli ve profesyonel kadrosu ve yüksek teknolojisi ile ürettiği çok yönlü ürünleriyle pek çok sektöre hizmet veriyor. Ürünlerimiz, yurt içinde ve yurt dışında - başta Pakistan, Birleşik Arap Emirliği, Mısır, İran, Suriye ve İtalya olmak üzere toplam 13 ülkede - başarı ile pazarlanıyor.

Kuruluşumuzdan bu yana geçen 10 yıllık süre içinde, tüm ekonomik kriz ve dalgalanmalara rağmen kümülatif olarak ortalama yüzde 37 büyüdük ve bu başarılı çizgiyi devam ettirme azmindeyiz.

Şirketimiz, inşaat ve boya sektöründe de silikonlu inşaat boyası üretiminde kullanılan silikon esaslı binder ve su iticiliği sağlayan katkı maddelerini, mineral esaslı inşaat malzemelerini su itici hale getirmek için kullanılan silikon esaslı emprenye ürünlerini Türkiye' de ilk defa üreterek bir ilke imza attı. Ayrıca Ultrakim, boya üreticilerine teknik hizmet vermek amacıyla kapiler su emilim v.b. laboratuar testlerini uluslararası normlara uygun olarak yapabilen tek yerli tedarikçi konumunda.

- 2006 yılı için beklentileriniz nedir, ne gibi projeler üzerine yoğunlaşıyorsunuz?

En önemli hedeflerimizden biri, Türkiye' de diğer sektörlerin yanı sıra inşaat ve inşaat boya sektöründe elde ettiğimiz başarıları, öncelikle komşu ülkelerden başlayarak yurt dışına taşımak.

Ultrakim, üretici kimliğinin yanı sıra mümessillik ve distribütörlük konusunda da iddialı bir firma. 1995 yılından bu yana dünyanın en büyük silikon üreticilerinden Wacker-Chemie AG / Almanya şirketinin başta tekstil, deri, plastik ve kauçuk, ilaç, kimya olmak üzere pek çok sektöre (boya, deterjan ve polyester sektörleri hariç) yönelik silikon hammaddelerinin Türkiye distribütörlüğünü, Nisan 2002 tarihinden itibaren Dünya'nın önde gelen masterbatch ve harici boya üreticilerinden Kenda Farben S.p.A. / İtalya şirketinin Türkiye mümessilliğini ve distribütörlüğünü, Nisan 2003'ten itibaren de Sprey tabanca ve düze sistemleri üreticisi Schutze GmbH / Almanya ve kompozit yapım malzemeleri üreticisi Rohm and Haas Composites / UK şirketinin Türkiye distribütörlüğünü yürütüyoruz. En son olarak Mart 2006 tarihinden itibaren şap katkıları üretimi yapan Kopp GmbH Chemische Produkte / Almanya firmasının Türkiye Distribütörlüğünü üstlendik.

Temsil ettiğimiz tüm şirketlerin ortak yönü; hepsinin kendi sektörlerinin en büyüklerinden olmaları, teknolojik liderlik yapıyor olmaları ve dolayısıyla birçok rakipsiz ürüne sahip olmaları.


- 2007 yılında sektörde ne tür gelişmeler öngörüyorsunuz? İç ve dış pazarlardaki satışların hangi düzeye ulaşmasını bekliyorsunuz?

Silikon esaslı boya üretimi, 2006 yılında beklenilen düzeyde gerçekleşmedi. Ancak inşaat sektöründeki hızlı talep artış nedeni ile 2007'de pazarın hareketleneceğini tahmin ediyoruz. Bu artış, silikonlu boya üretiminde kullanılan ürünlerimizin de pazar payını arttıracak ve pazara daha hızlı ve etkili nüfuz etmemize imkân sağlayacak.

- Knopp GmbH'un CONTOPP® markalı Şap Katkı Ürünlerinin avantajları nelerdir?

CONTOPP® marka Şap Katkı Ürünleri, şapın kontrollü ve hızlı kurumasını sağlıyor ve inşaat aşamalarında güvenilir planlama yapma olanağı sunuyor. Yüzde 25 - 30 oranında su tasarrufu sağlayarak mukavemet artışı gerçekleştiriyor. Özel mikro elyafı sayesinde çekme ve çatlak oluşumunu azaltıyor, kolay dozajlama ve homojen dağılımı sayesinde kullanım hatalarını azaltıyor. Bunların yanısıra, şapın kurumasından sonra ortam rutubeti nedeniyle yeniden rutubetlenmeyi önemli ölçüde engelliyor. Ayrıca, şapın her türlü iklim koşullarında, istenilen sürede Avrupa normlarına uygun olarak uygulanmasına imkan sağlıyor.

- Neme ve sürekli yağışa rağmen şapın nemden etkilenmeden kuruyacağı garantisini veriyorsunuz yani?

İnanılmaz gibi geliyor, ama yanıt evet. Örneğin kuruma sırasında pencerelerinden içeriye suyun aktığı bir Alman yaşlılar yurdunda çalışma yapıldı ve şap rutubetinin 3 gün içinde yüzde 1,9'un altına düştüğü ispatlandı.


- CONTOPP® ürünleri, zeminin kaplamaya hazır olacağı belirli bir tarihin önceden belirlenmesine imkan veriyor mu?

Evet, bu mümkün. Sahada projeye bakılıyor. İhale özellikleri önceden alınıyor ve şapı uygulayacak firmayla birlikte kaplamanın ne zaman biteceği planlanabiliyor. Uygun CONTOPP® ürünü tespit ediliyor ve öneriliyor. Örneğin, Hollanda'nın Helde şehrinde basınç ve eğilme kuvveti yönünden özel ihtiyaçlar gerektiren yaklaşık 7.000 m²'lik bir alana sahip Marin (Deniz) Helikopter Hangarı için şap uygulamasında CONTOPP® kullanıldı. Çok özel spesifikasyonlara ek olarak, Hollandalı uygulama firması herhangi bir kalite düşüklüğü olmadan, çok kısıtlı bir zaman planı içerisinde çalışmak zorundaydı. Bu projede tüm ihtiyaçların karşılanması için laboratuarda çok sayıda test yapıldı. Sonunda, CONTOPP® Fiber Compound bu iş için seçildi. Şap işleri tamamlandıktan sonra, eğilme ve basınç kuvvetleri Hollanda şap standartlarına göre ölçüldü ve tespit edilen değerler istenen değerlere göre yüzde 30 daha iyi çıktı.

- CONTOPP® ürünlerinin diğer yararları nelerdir?

İnşaat projelerinde güvenli planlama çok önemlidir. Şapın hızlı ve güvenli kuruması, tüm diğer işleri zaman planlaması yönünden olumlu etkiler. CONTOPP® ürünleri, zeminin kaplamaya hazır olması gereken zamanı tam kontrol etmenizi sağlar. İşlerin termininden önce bitirilmesini olanaklı kılar. Bu da termin sorunu olan firmalar için önemli bir konu.

- Hızlı şaplarda problem şap harcı çok hızlı sertleşir, ancak eğer uzun bir ara verilirse şap harcı artık kullanılamaz hale gelir. CONTOPP® nasıl reaksiyon veriyor?

Hızlı şapların uygulanma süresi genellikle 30 dakika civarında iken, CONTOPP® ürünleri ile bu süre 3,5 - 4 saate kadar çıkabiliyor (su / çimento oranı 0,5 - 0,55). Uzun kullanım süresi, geniş yüzeylerde bile kesin ve ölçülere uygun seviye ayarı yapılmasına, iş aralarına imkân verir ve hızlı betonun aksine harç pompalarının sorunsuz şekilde kullanımını mümkün kılar.

- Her şap uygulayıcı firma, her zaman "hepsi bir arada" ürününü istemeyebilir. Tek tek bileşenleri satın almak mümkün mü?

Evet, tabii ki mümkün. Birçok problemin aynı anda çözülmesi gerekiyorsa, "hepsi bir arada" ürünler tercih ediliyor. Buna karşılık modüler ürün sistemi, isteğe bağlı olarak gerekli bir veya birkaç ürünün seçilmesine imkân veriyor.

www.ultrakim.com

http://www.yapi.com.tr/haberler/knopp-gmbh---contopp-sap-katki-urunleri-artik-turkiyede_48480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!