Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koç, Formula 1'e Talip

Koç, Formula 1'e Talip

CNN Türk
Koç, Formula 1'e Talip

b>Formula 1 İstanbul Park'ın işletmecisi Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş.'nin (MSO) hisselerini satın almak için talip olan yatırımcılar arasında iki yerli isim yer alıyor. İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, bu isimler Koç Grubu'na bağlı Setur ve turizm sektörü temsilcilerinden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB).

İstanbul Park'ın işletme hakkının devri ihalesinde kısa liste belirlendi. 12 yerli ve yabancı firmanın ilgi gösterdiği ihalede, Setur ve TÜRSAB, Formula One Administration Limited (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone'dan onay aldı.

Resmi olarak başvuruda bulunarak İstanbul Park'a talip olan iki kuruluş, bundan sonra tekliflerini hazırlayacak.

Tek kriter fiyat değil
İTO Yönetim Kurulu ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Başkanı Murat Yalçıntaş, ihaleye girmek isteyen kuruluşların isimlerinin ihalenin ciddiyetini ve büyüklüğünü ortaya koyduğunu belirtti. Yalçıntaş, İstanbul Park'ın sadece İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye ait bir proje olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İşletme hakkını satın alma önceliği konusundaki en önemli kriter, yarışları en az bizim kadar başarıyla organize edebilme yeterliliğidir. Bu sebeple kısa listedeki isimlerin bu sayıda olması son derece makuldür. Çünkü Formula, her şirket ya da kuruluşun talip olamayacağı kadar büyük ve sorumluluğu ağır bir iştir. Sanıyorum, her iki isim de kamuoyunda olumlu karşılanacaktır. Gerek SETUR, gerekse TÜRSAB, finansman, insan kaynağı ve bilgi birikimleriyle kendilerini ispat etmiş iki güzide isimdir.''

Firmaların bundan sonra bilgi odasına gireceğini bildiren Yalçıntaş, ''Burada firmayla ilgili tüm verilere, anlaşmalara ve mali duruma bakıp inceleyecekler ve bize teklif verecekler. Biz de teklifleri değerlendirip uygun görürsek vereceğiz. Ayrıca hiçbir zaman işletme hakkını devrederken tek kriterimiz fiyat olmamıştır, olmayacaktır'' dedi.

İstanbul Park
Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarına evsahipliği yapan ve Formula 1'in Türkiye ayağının koşulduğu İstanbul Park Pisti, toplam 2 milyon 215 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Temeli, 10 eylül 2003'te atılan pist geçtiğimiz sezon yarışlara hazır hale getirilmiş ve Türkiye Grand Prix'i ilk kez düzenlenmişti.

Pist uzunluğu 5 bin 378 metre olan İstanbul Park'ın ana tribünü 25 bin kişi, geçici tribünü 50 bin kişi, doğal tribünü 50 bin kişi, VIP locaları 5 bin kişi alıyor. Toplam seyirci kapasitesi 130 bin kişi olan İstanbul Park'ın 12 bin araçlık otoparkı bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koc-formula-1e-talip_44572.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!