Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan...

'Koca Mektep' için Oylama Önerisi

Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi talimatı verdiği 'Koca Mektep' olarak bilinen Denizli Lisesi için internet üzerinden oylama yapılarak halkın görüşünün alınması önerisi getirdi.

yapi.com.tr
'Koca Mektep' için Oylama Önerisi

DHA'nın haberine göre, Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuzçehre, yaptığı yazılı açıklamada Denizli Lisesi'nin Büyükşehir Belediyesi binası olmasıyla ilgili devletin üst kademelerinden tavsiyeler ile hareket edildiğini belirterek, "Son günlerde Denizli Lisesi'nin belediye binası olması yönünde özellikle devletin en üst kademelerinden gelen tavsiyeler ile hareket edildiğini gözlemlemekteyiz. Bu konu ile ilgili olarak yetkinin belediyenin elinde olduğu açık olmasına rağmen belirtmek isteriz ki özellikle şehrin sembol olmuş yapılarının kullanımlarına ilişkin kararı şehirlilerin vermesinin hem daha etik hem de daha vicdani olacağı açıktır. Denizli Lisesi'nin bu şehrin şu an gerek ekonomik gerekse sosyal hayatında rol alan birçok kişinin yetiştiği bir okul olduğu bir gerçektir. Bu durumdan hareketle öncelikle mezunlarının katılacağı bir çalışma ile ve buna ek olarak yapılabilecek olan bir online oylama ile bu yapı konusunda alınacak karar konusunda daha geniş tabanlı bir karar alma mekanizması işletilebilir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin her şeyden önce kamuoyuyla planını paylaşmasının önemli olduğunu belirten Yavuzçehre, "Geçmiş dönemde özellikle birçok tarihi yapımızın bir akşam aniden yıkılmasından dolayı şehirlilerin bu konudaki tedirginliklerini de anlayışla karşılayarak, uzlaşarak bir sonuç aranmasının öncelikle belediyemizin görevi olduğunu düşünmekteyiz. Biz Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği yöneticileri olarak Denizli Lisesi'nin tarihi binasının çok önemli bir yapı olduğunu ve şehrin kimliği ile ilgili aldığı rolün tartışılmaz olduğunu belirtmek isteriz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koca-mektep-icin-oylama-onerisi_129742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!