Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaeli'nin 15 Yıllık Ulaşım Planı Çıkarılıyor

Önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar için hazırlık yapan Büyükşehir Belediyesi, bu kez büyük şehirler için yasal bir zorunluluk da taşıyan ulaşım master planını ele aldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü, 2010-2025 yılları arasında ulaşım ana planı ile toplu taşımada oluşabilecek gelişmelerin fizibilitesini çıkarmaya

Zaman Gazetesi
1 Kocaeli'nin 15 Yıllık Ulaşım Planı Çıkarılıyor

On yıl önce yapılan nüfus sayımında 1 milyon 206 bin 85 olan Kocaeli nüfusu, 2007 yılında yapılan sayıma göre, 7 yılda 231 bin 881 kişilik artış göstererek, 1 milyon 437 bin 926'ya ulaştı. Artan nüfusa paralel olarak kentte ulaşım konusunda problemler ve çözülmeler yaşanmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda kalıcı çözümler üretmek için 2004 yılından bu yana önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Belediye; yollar, kavşaklar, köprüler ve üstgeçitler yaptı. 2009 yılının son günlerinde 45 adet doğalgazlı otobüsü vatandaşların daha konforlu seyahat etmeleri için halkın hizmetine sunan belediye, 2010 ile 2025 yılları arasında ulaşım ana planı ile bu süreç içerisinde toplu taşımada oluşabilecek gelişmelerin fizibilitesini çıkaracak.

Çalışmalar, bir plan kapsamında projelendirilerek hayata geçiriliyor. Önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar için hazırlık yapan Büyükşehir Belediyesi, bu kez büyük şehirler için yasal bir zorunluluk da taşıyan ulaşım master planını ele aldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü, 2010-2025 yılları arasında ulaşım ana planı ile toplu taşımada oluşabilecek gelişmelerin fizibilitesini çıkarmaya başladı.

Çalışma, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin planlanması adına yaptığı nazım imar planı çalışmalarının devamı niteliğini taşıyor. Nazım imar planıyla belirlenen konut, tarım, sanayi alanları üzerinde ulaşımın ana planları çıkarılacak. Belli koridorlarda mevcut yollardaki araç sayısı, trafik yoğunluğu, darboğazlar, otopark ihtiyacının olduğu bölgeler trafik etüdüyle tespit edilecek. Yeni toplu taşıma sistemleriyle ilgili ne gibi ihtiyaçların doğacağı belirlenecek.

Ayrıca, uzman bir ekip tarafından ilk kez uygulanacak olan çalışma kapsamında bir de anket düzenlenecek. Yetkililer, kapı kapı dolaşarak, Kocaelililerin ulaşımdan beklentilerini öğrenecek. Kocaeli'nin yaklaşık 1,5 milyon nüfusunun yüzde 3'ü ile anket yapılacak. Buradan vatandaşların ulaşımlarını neyle sağladıkları, nereden nereye daha sıklıkla seyahat ettikleri bilgisine ulaşılarak, yolcu talepleri alınacak.

Toplanacak veriler ışığında, nüfusun artışı da göz önünde bulundurularak, önümüzdeki 15 yıllık sürede talepler karşılanmaya çalışılacak. Tüm bu bilgiler 5 yılda bir güncellenecek ve kentin trafik yüküne karşılık nasıl bir çözüm üretilmesi gerektiği masaya yatırılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaelinin-15-yillik-ulasim-plani-cikariliyor_76691.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İzmit'te Bir zamanlar şehir içinden geçen demiryolu uzakyol trenlerinin şehir dışına alınmasından sonra şehiriçi tramvay hattı olarak değerlendirilseydi ne güzel olurdu. Hem işlevsel, hem nostaljik. Ama ne yazık ki söküldü gitti. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!