Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaoğlu Net Konuştu: Metro Kaos Olmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro ve raylı sistem inşaatlarındaki gecikmelerle siyasetin uzaktan-yakından ilgisi olmadığını, aldıkları önlemlerle İzmir’de metro kaosu yaşanmayacağını söyledi.

Milliyet Gazetesi
Kocaoğlu Net Konuştu: Metro Kaos Olmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro ve raylı sistem inşaatlarındaki gecikmelerle siyasetin uzaktan-yakından ilgisi olmadığını, aldıkları önlemlerle İzmir’de metro kaosu yaşanmayacağını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini ziyaret etti, başarı diledi. Başkan, basın mensuplarının kent sorunlarına, özellikle de metroya ilişkin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, metro inşaatlarındaki gecikmelerin siyasi yönü olup olmadığı yönündeki soruya, şu cevabı verdi:

"Uzaktan-yakından ilgisi yok. Türkiye’yi yönetmek için iktidar olmuş bir partinin (AKP) herhangi bir yöneticisinin, İzmir’de metronun gecikmesini istemesi gibi bir durum olamaz. Bu siyasetin de, hükümetin de doğasına aykırıdır. Açılan ihaleyi, şartlara uyan ve en düşük fiyatı veren firma kazandı. İşi teslim aldı. Daha sonra tüm uyarılara, çabalarımıza karşın işi tamamlayamadı. Kendi iç sıkıntılarından dolayı gecikince son uzatmaları da verdik. İş, kilitlenme noktasına geldi. Kimsenin ekmeğiyle oynamak, işini bozmak gibi gibi niyetimiz yok. Ancak, yasal olarak verilen görev gereği iki inşaatla ilgili fesih kararı aldık. Müteahhit firma yargıya gidip hakkını arayacaktır."

Kocaoğlu, fesih sonrasında, müteahhit firmadan dolayı kaybedilen zamanı da telafi edecek önlemleri almaya başladıklarını da kaydetti, "İzmir’i, metro ve raylı sistemde kaos beklemiyor" dedi.

Öğrencilerden protesto

Başkan Kocaoğlu, öğleden sonra da Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi  Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde panele katıldı. Bir grup öğrenci, ulaşım zammı ve Karşıyaka Belediyesi’nden çıkarılan 276 işçi nedeniyle Kocaoğlu’nu protesto etti. Eylemci gençler, panelin yapıldığı salona alınmadı. Bir öğrenci, "İstanbul’da da ulaşıma zam yapıldı. Ama öğrenci bileti daha düşük kaldı. Sosyal demokrat olduğunu ileri süren bir partinin belediye başkanı olarak AKP’li belediyelerle aranızda ne fark var?" diye sordu. Aziz Kocaoğlu, "Ulaşım ve su zamlarından dolayı AKP’li belediyelerle kıyaslanacaksak bu işi bırakıp gideyim. Bir insanı sosyal demokrat yapan siyasi oluşum, zamlarla değerlendirilemez. O kişinin kente, insana, doğaya bakışı da önemlidir. Kıstas budur. Kendi partimiz içerisinde, Ankara’dan sataşanlara da gerekli dozda, somut, genelin yararına çalıştığımızı gösterdik" yanıtını verdi.

Kocaoğlu, bir başka öğrencinin, "Eğer CHP’den bir başkası gösterilseydi seçimi yine kazanır mıydı?" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Bana göre seçilirdi. Çünkü ben partime çalışarak olanca gücümü ve desteğim verirdim."

İGC yönetimine başarı diledi

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Atilla Sertel başkanlığındaki yeni yönetime başarı diledi. Sertel, kentin tanıtımı için, yerli ve yabancı gazetecilerin kısa süreli değişimine yönelik proje hazırladıklarını söyledi, Kocaoğlu’ndan destek istedi. Kocaoğlu, tanıtım faaliyetlerinin İzmir Kalkınma Ajansı’nca yürütüldüğünü belirtti, bu projenin de oraya sunulmasını önerdi, "Biz gereken desteği veririz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaoglu-net-konustu-metro-kaos-olmayacak_69533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!