Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KÖİ Projelerinde Dünyada Üçüncü Sıradayız

Dünya Bankası raporuna göre; kamu özel sektör işbirliği projelerinde Türkiye, 9.4 milyar dolarla Brezilya ve Çin’in ardından üçüncü sırada.

yapi.com.tr
KÖİ Projelerinde Dünyada Üçüncü Sıradayız

Dünya Bankası, 2021 yılında orta ve düşük gelirli ülkelerdeki kamu özel sektör işbirliği (KÖİ) projelerini irdeleyen raporunu açıkladı. Rapora göre Türkiye 2021'de en çok KÖİ yatırımı yapılan ilk 5 ülke içinde yer aldı. İlk 5 ülke Brezilya, Çin, Türkiye, Hindistan ve Vietnam olarak sıralandı. Türkiye toplam 3 projeye 9.4 milyar dolar ile, 2021'de 76.2 milyar dolar olarak açıklanan global KÖİ proje tutarının yüzde 12'sine imza attı.

Ortalamanın üzerinde
Raporda dikkat çeken bir rakam da ülkelerin imzaladığı KÖİ projesinin GSMH'lerine oranı. Globalde bu oran yüzde 0.26 iken Türkiye'nin imza attığı KÖİ rakamı GSMH'sinin yüzde 1.3'üne denk geliyor. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; raporda Türkiye'nin dahil edildiği Avrupa ve Orta Asya bölgesinde 2021'de 15 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandığı, bu rakamın son 5 yıllık 7.4 milyar dolarlık ortalamanın çok üzerinde bulunduğu ve artışta Türkiye'nin etkili olduğu ifade edildi.

Politika belirsizliğindeki keskin artış gelecekte görünümü bozacak
Dünya Bankası raporunda, “2021 yılında Türkiye 9.4 milyar dolarlık KÖİ projesine imza attı. Son 5 yılın bu en yüksek rakamına ulaşılmasında 8 milyar dolarlık Antalya Havalimanı projesi etkili oldu” denildi. Raporda Türkiye'de “politika belirsizliğindeki keskin yükselişin” önümüzdeki dönemde bölgedeki KÖİ görünümünü “muhtemelen bozacağı” ve Türkiye'nin borçluluğunda KÖİ nedeniyle artış olduğu yazıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir

http://www.yapi.com.tr/haberler/koi-projelerinde-dunyada-ucuncu-siradayiz_190503.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!