Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Komünistler AKM'yi Yakmış

Bakan Koç, 'AKM'yi 1970'te anarşist komünistler yaktı' dedi. Oysa, yangın elektrik kontağından çıkmıştı.

Radikal Gazetesi
Komünistler AKM'yi Yakmış

ültür Bakanı Atilla Koç, "Biz, yıkmamız gerektiğinde yıkarız, ama yapmak için yıkarız. AKM'yi 1970'de o günün anarşist komünistleri, burada burjuvalar eğleniyor diye sabote ettiler ve yaktılar" dedi. Oysa AKM 1970'de elektrik kontağından çıkan yangında yanmış, olayda sabotaj izine rastlanmamıştı.

Ankara Yenileme Alanı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atilla Koç, AKM'nin 1949'da temelinin atıldığını belirterek, "Ancak maalesef o günün anarşist komünistleri, (bunu da söylüyorum, sanatın dostu kim, sanatın içine tüküren kim, sanatı yakan kim, sanatı yapan kim bilsinler diye) burada burjuvalar eğleniyor diye sabote ettiler ve yaktılar" dedi. AKM'nin şimdi 50 bin metrekare alanda hizmet verdiğini ifade eden. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKM, kışın ısıtılamıyor, yazın soğutulamıyor. İncelemelerini yaptırdık, tamirine 120 trilyon para gerekiyor. Şimdi yaptığımız iş bu 50 bin metrekare kapalı alanı olan, yanında bizim arazimiz var ve belediye de kullanıyor o araziyi. Onu da dahil edip 110 bin metrekarelik kapalı alanlı bir dev AKM kuralım diyoruz. Bu mu yıkıcılık? Kendi başarısızlıklarını bizim sırtımızdan oynamaya kimse kalkmasın. Ben efeyim, iyi zeybek oynarım. Bunun ötesinde çıktılar efendim buraya cami yapacaklar. Orada bir sürü cami var, cami eksikliği yok ki cami yapayım. Ben AKM yapacağım. Bunlar da yetmiyor. 'Efendim biz bu iki sene içinde sanat yapmayacak mıyız?' Valla bu mazeretleri benim çok hoşuma gitti. Ne kadar da düşkünlermiş sanat yapmaya, onun için diziden vakit bulup da yapmıyorlar ya."

'Cadı Kazanı' yangını
Bakan Koç'un, 'anarşist komünist sabotaj' diye nitelendirdiği olayın aslı şöyle: AKM, 27 Kasım 1970'te Arthur Miller'ın 'Cadı Kazanı' adlı oyunu oynanırken çıkan bir yangında büyük ölçüde tahrip oldu. Yangının ardından olayın 'kundaklama olduğu' iddiası ortaya atıldı ve dönemin bazı sol görüşlü aydınları zan altında bırakıldı. Ancak yapılan incelemelerde herhangi bir kundaklama ya da sabotaj izine rastlanmadı ve resmi açıklamayla yangının elektrik kontağından çıktığı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/komunistler-akmyi-yakmis_53031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!