Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konak'ta Alsancak'ın Değeri Yüzde 37 Arttı

Konak Belediyesi, taşınmaz ve gayrimenkullerin 2010-2014 yıllarını kapsayan arsa metrekare birim fiyatlarını belirledi. Alsancak Semti, Konak’ın en pahalı semti oldu.

Hürriyet Gazetesi
Konak'ta Alsancak'ın Değeri Yüzde 37 Arttı

Konak Belediyesi, taşınmaz ve gayrimenkullerin 2010-2014 yıllarını kapsayan arsa metrekare birim fiyatlarını belirledi. Alsancak Semti, Konak’ın en pahalı semti oldu.

Konak Belediyesi, 2010 ve 2014 yıllarını kapsayan arsa metrekare birim fiyatlarını belirledi. Karabağlar’ın ilçe olmasının ardından Konak sınırları içinde kalan toplam 3 bin 28 sokak, cadde ve bulvar için, 6 kişilik takdir komisyonunun hazırladığı rapor sonucunda Alsancak Semti, 2006 verilerine göre yüzde 37’lik bir değer artışı ile ilçenin en pahalı semti oldu.

En pahalı yerler

Toplam 58 sokak ve caddeyi kapsayan Alsancak’ta en pahalı yer, 2 bin 975 TL’den 4 bin 76 TL’ye çıkan Atatürk Caddesi (Birinci Kordon) oldu. Onu sırasıyla 2 bin 100 TL’den 2877 TL’ye çıkan Ali Çetinkaya ve Cumhuriyet Bulvarı izledi. Alsancak’ın en uğrak caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki arsaların metrekare birim fiyatları ise 1925 TL’den 2 bin 638 TL’ye yükseldi.

Kesin olmayan

Takdir Komisyonu’ndaki Ticaret Odası temsilcisi, yüzde 37’ye varan artışlara şerh koymazken, komisyonunu belirlediği "kesin olmayan" birim fiyatları İzmir Ticaret Odası ve Defterdarlığa yollandı. Yeni birim fiyatlarına itiraz gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İTO ve Defterdarlık yetkilileri gelen raporu inceleyerek 15 gün içinde karar verecek. Artışlara itiraz, mahkeme yoluyla yapılabilecek. İtiraz olmaması halinde kesin artış rakamları Valilik tarafından onaylanarak belirlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konakta-alsancakin-degeri-yuzde-37-artti_70992.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!