Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konak’tan İzmir’e ‘Minyatür’ Hediye

YÜZLERCE ağacın bulunduğu 80 dönümlük Gültepe Rekreasyon Alanı’nın çehresi değişecek. Spor sahaları, koşu pisti, gezi ve oyun alanları oluşturulacak. İstanbul’daki ‘Miniatürk’ün benzeri de ‘Minyatürk’ adıyla kurulacak. Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Efes Celcus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı, Meryemana Evi, Zeus Tapınağı gibi; İzmir’in ve Ege

Milliyet Ege
Konak’tan İzmir’e ‘Minyatür’ Hediye

Konak Belediyesi, Gültepe Rekreasyon Alanı’nda; gezi, oyun ve spor alanlarının yanı sıra Ege’nin tarihi zenginliklerinin mini modellerinin sergileneceği ‘Minyatürk’ de oluşturacak.

Orijinallerinin 25’te biri kadar

YÜZLERCE ağacın bulunduğu 80 dönümlük Gültepe Rekreasyon Alanı’nın çehresi değişecek. Spor sahaları, koşu pisti, gezi ve oyun alanları oluşturulacak. İstanbul’daki ‘Miniatürk’ün benzeri de ‘Minyatürk’ adıyla kurulacak. Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Efes Celcus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı, Meryemana Evi, Zeus Tapınağı gibi; İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin tarihi zenginlikleri, 25’te bir boyutundaki minyatürleriyle sergilenecek.

Yeni cazibe noktası olacak

ANITKABİR’İN ve Çanakkale Şehitliği’nin minik modelleri de olacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir’in en önemli cazibe noktalarından biri haline geleceğini söyledi. Tartan, “Çalışmalar başladı. Manzarasıyla büyüleyen, ancak atıl durumda olduğu için berduş yatağına dönüşen bu alan, İzmirlilerin yeni kaçış noktası olacak” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/konaktan-izmire-minyatur-hediye_81901.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!