Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Alanlara Bakan Öğüdü

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun , ''Kampanyalı satışlardan konut alırken aldanmayın'' diyerek yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşları bu tür satışlar konusunda uyardı.

Cumhuriyet Gazetesi



anayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun , ''Kampanyalı satışlardan konut alırken aldanmayın'' diyerek yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşları bu tür satışlar konusunda uyardı. Buna göre, sonradan teslim şartıyla kampanyalı satışlarla konut alanların özellikle şu noktalara çok dikkat etmeleri gerekiyor:

- Konut ve tatil amaçlı taşınmazların satışını yapan firmaların bakanlıktan ''Kampanyalı Satış İzin Belgesi'' almaları gerekir. Bu belge, sadece kampanya düzenleyen firmalara ait bilgileri kayıt altına almak içindir. Herhangi bir devlet güvencesi, teminat veya garanti anlamı taşımaz.

- Bu yönde bir yanlış anlama olmasın diye, bu belgelerin kampanyalı satışa ilişkin ilan ve reklamlarda kullanılması yasaklanmıştır.

- Ancak duyumlara göre, firmaların satış elemanları yüz yüze görüşürken tüketicileri ikna edebilmek için ''Bu konutlar bakanlığın teminatı altındadır'' diye aldatıcı beyanlarda bulunuyorlar. Bunlar gerçeği yansıtmıyor.

- Tüketiciler öncelikle bir piyasa araştırması yapmalı. Konutların yapılacağı arsalarla ilgili mülkiyet işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığına bakmalı. Satın alma işlemleri tapu sicil müdürlüklerinde yapılmalı ve resmi senede bağlanmalı, tapu kaydına şerh düşülmeli.

- Kampanyalı satışta konutun teslim süresi, sözleşmenin düzenlendiği tarihten itibaren hiçbir şekilde 30 ayı geçemez. Kampanyanın başlangıç ve bitiş tarihine bakılmalı. İmzalanacak sözleşmelerde taksitlerin sabit olup olmadığı, ara ödeme ve/veya konutun tesliminde ödeme olup olmadığı araştırılmalı.

- Satıcının, konutun teslimine kadar tüketicinin yapacağı ödemeler karşılığında sigorta yaptırıp yaptırmadığına, banka teminatı verip vermediğine dikkat edilmeli.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-alanlara-bakan-ogudu_47913.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!