Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Alma İştahı Yeniden Kabarıyor

ING Bank'ın Mortgage Barometre Ağustos 2010 dönemi sonuçları, Temmuz 2010 dönemine göre bir puan artış göstererek yüzde 76'ya çıktı. Her ay düzenli olarak piyasanın 'ev alma iştahını' ölçen ING Bank Mortgage Barometre ağustos ayı araştırması sonuçları tüketicilerin bugün ve gelecekte konut satın alma ile konut kredisi kullanım eğilimi ortaya

Zaman Gazetesi
Konut Alma İştahı Yeniden Kabarıyor

Türkiye'de bu yılın nisan ayında başlayıp temmuz ayına kadar azalan konut alma iştahı, ağustos ayında yeniden artışa geçti. ING Bank'ın Mortgage Barometre Ağustos 2010 dönemi sonuçları, Temmuz 2010 dönemine göre bir puan artış göstererek yüzde 76'ya çıktı. Her ay düzenli olarak piyasanın 'ev alma iştahını' ölçen ING Bank Mortgage Barometre ağustos ayı araştırması sonuçları tüketicilerin bugün ve gelecekte konut satın alma ile konut kredisi kullanım eğilimi ortaya koydu.

Buna göre Ağustos 2010 döneminde, konut almayı düşünenlerin oranı göreceli olarak yükseldi ve yüzde 45'e çıktı. Katılımcıların almayı düşündükleri evin ortalama fiyatı bir önceki aya göre ağustos ayında belirgin şekilde arttı. Alınacak ev fiyatı temmuza göre yüzde 10 artarak 105.571 lira olurken, krediye aylık ödenebileceği belirtilen en fazla tutar da aynı dönemde yüzde 8 artış göstererek 980 liraya yükseldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-alma-istahi-yeniden-kabariyor-_82765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!