Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kat Mülkiyetine Geçmeyenler...

Konut Barışı İçin İlk Adım Atıldı

Kat Mülkiyeti Kanunu'na eklenen 2 maddeyle yapı kullanım izni ve ruhsatı olmayan bina sahipleri 1 yıl içinde gerçek durumlarını tapuya tescil ettirip vergisini ödeyecek.

Sabah
Konut Barışı İçin İlk Adım Atıldı

b>Kat Mülkiyeti Kanunu'na eklenen 2 maddeyle yapı kullanım izni ve ruhsatı olmayan bina sahipleri 1 yıl içinde gerçek durumlarını tapuya tescil ettirip vergisini ödeyecek.

Hükümetten, tapu kayıtlarında arazi olarak görünen ve yapı izni bulunmayan bina sahiplerine müjdeli haber geliyor. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Kat Mülkiyeti Kanunu'na eklenen iki maddeyle yapı kullanım izni ve ruhsatı olmayan bina sahipleri 1 yıl içinde gerçek durumlarını tapuya tescil ettirip vergisini ödeyecekler. Bir yıl içinde başvuruda bulunmayanlara ceza verilecek. Tapu ve kadastro bilgilerinin güncelliğini yitirmesi nedeniyle özellikle büyükşehirlerde yüksek binaların buluhduğu yerlerin arazi veya tarla olarak görünmesi hükümeti harekete geçirdi.

Başbakanlık tarafından tüm hazırlıkları tamamlanan düzenleme yasa tasarısına dönüştürüldü. İki maddelik düzenleme Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Kat Mülkiyeti Kanunu'na monte edildi. Düzenleme ile yapı kullanım izni ve ruhsatı olmayan bina sahipleri 1 yıl içinde Tapu Müdürlükleri'ne başvurup vergisini ödeyerek tapu kayıtlarındaki pafta, kayıtzemin uyumsuzluğunu düzeltecek, yapılarını yasal duruma getirebilecek. Bir yıl içinde başvuruda bulunmayanlara ise cezai yaptırım uygulanacak. İşlemler için belediyeler ile tapu sicil ve kadastro müdürlükleri koordineli bir çalışma yürütecek. İşlemler, re'sen değil, vatandaşların başvurusu ile yapılacak. Bunun gerekçesi ise şöyle açıklandı:

* Harçlar Kanunu gereği, tapudaki cins değişikliği işlemlerinden harç alındığından ve bunlar için deprem sigortası zorunluluğu bulunduğundan, binaların re'sen pafta ve kayıtlara aktarılması devleti gelir kaybına uğratır.

* Tapuya tescil edilecek binaların yasal olarak yapılıp yapılmadığı belirlenemediğinden resmen kayıt altına alma kaçak yapıların legal hale getirilmesine yol açar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-barisi-icin-ilk-adim-atildi_25489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!