Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Konut Fiyatları 1 Yıl Yükselmez'

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa şube Başkanı Necati Şahin, ''Konut üretiminde ciddi bir fazlalık olduğu için piyasa şu anda şişmiş durumda'' dedi. Şahin, bankaların konut kredi faizlerini düşürmesiyle ilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002-2007 yılları arasında inşaat sektöründe plansız ve kontrolsüz bir büyüme olduğunu söyledi.

Haber Türk
'Konut Fiyatları 1 Yıl Yükselmez'

MMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa şube Başkanı Necati Şahin, ''Konut üretiminde ciddi bir fazlalık olduğu için piyasa şu anda şişmiş durumda'' dedi. Şahin, bankaların konut kredi faizlerini düşürmesiyle ilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002-2007 yılları arasında inşaat sektöründe plansız ve kontrolsüz bir büyüme olduğunu söyledi.

Özellikle son birkaç yılda maket üzerinde 7,5 milyon adetlik konut üretiminin öngörüldüğünü bildiren Şahin, ''Ancak bunun sadece yüzde 25'i tamamlandı. Projelerin tamamlanması konusunda da sıkıntı var. TOKİ, konut üretiminin yüzde 25'ini yapıyor. Belediyeler müteahhitliğe yöneldi'' diye konuştu.

Tüm bu gelişmelerin konutta arz fazlalığını ortaya çıkardığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

'Üretimde ciddi bir fazlalık olduğu için şu anda piyasa şişmiş durumda. Özellikle krizin de etkisiyle faiz oranlarının yükselmesi sektörü frenledi. İnşaat, bu durumlarda çabuk etkilenen ancak geç harekete geçen bir sektördür. Son 2 aydır sektörde biraz hareketlilik var ama plansız büyüme ve arz da var. Plansız arz yüzünden piyasadaki gayri menkul fiyatlarında aşağı düşüş söz konusu.''

Konutta fiyatların şu anda minimum düzeyde olduğunu belirten Şahin, ''Faizlerin düşmesi mevcut stokların erimesini sağlayabilir ancak konutta fiyatlar yaklaşık bir yıl yükselmez. Stokların tüketilmesi biraz zaman alacaktır. Uygun fiyattan konut almanın tam zamanı. Bir yıl boyunca düşük fiyattan konut alınabilir'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-fiyatlari-1-yil-yukselmez_71594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!