Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Fiyatları Ne Kadar Arttı?

Türkiye'de geride bıraktığımız aralık ayında konut fiyatları yüzde 0,39 oranında arttı. Artışın geçen yılın aynı dönemine göre oranı ise yüzde 4,02.

yapi.com.tr
Konut Fiyatları Ne Kadar Arttı?

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık ayı sonuçları açıklandı. Yeni Konut Fiyat Endeksi’nde, Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.39 oranında artış gerçekleşirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.02 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 78.50 oranında artış yaşandı.

Senet kullanımı düştü
Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, Aralık ayında peşinat kullanım oranı yüzde 31, banka kredisi kullanım oranı %34 ve senet kullanım oranı yüzde 35 olarak gerçekleşti. Aralık ayında peşinat kullanım oranı Kasım ayına göre 5 puan, banka kredisi kullanım oranı 4 puan yükselirken, senet kullanım oranı ise 9 puan geriledi.
 
Satışların %82’Sİ tamamlanmamış projelerden
Aralık ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 18’i bitmiş, yüzde 82’si ise bitmemiş konut stoklarından oluştu. Aralık ayı stok erime hızı değerlendirildiğinde, adet bazlı yüzde 3.9, metrekare bazlı ise %3.8 oranında stok erime hızı gözlemlendi. Bitmemiş konutların satış oranında 13 puanlık bir artış yaşandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-fiyatlari-ne-kadar-artti_162642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!