Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredilerinde Faiz Yarışı Yeniden Başladı

Merkez Bankası’nın gecelik faizleri indirmesi ve yurtdışında fonlama maliyetlerinin ucuzlamasının verdiği moralle bankalar arasında konut kredilerinde faiz yarışı yeniden başladı. İlk hamle Anadolubank’tan geldi.

Akşam Gazetesi



b>Merkez Bankası’nın gecelik faizleri indirmesi ve yurtdışında fonlama maliyetlerinin ucuzlamasının verdiği moralle bankalar arasında konut kredilerinde faiz yarışı yeniden başladı. Ekim ayından önce konut kredisi faiz oranlarının 1.30’lu seviyelerinin altına inmesi beklenmezken ilk hamle Anadolubank’tan geldi. Anadolubank 10 yıl vadeli konut kredilerinde daha önce aylık yüzde 1.34 olan faiz oranını dünden itibaren yüzde 1.28’e çekerken, Şekerbank ise aynı vadedeki faiz oranını yüzde 1.47’den yüzde 1.39’a çekti.

İlk adım Anadolubank'tan
Yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki olumlu gelişmelere yurtdışında fonlama maliyetlerinin de ucuzlaması da eklenince bankalar da kredi faizlerini yeniden gözden geçirmeye başladı. İlk adımı ise 10 yıl vadede aylık faizleri yüzde 1.34’ten 1.28’e çekerek Anadolubank attı. Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, konut kredilerinde 10 yıl ile sınırladıkları vadeyi 15 yıla kadar uzattıklarını, faiz oranını ise yüzde 1.25 olarak belirlediklerini açıkladı.

Faiz indiriminde yurtdışındaki kaynak maliyetlerinin ucuzlamasının da etkili olduğunu ifade eden Atakan, “MB’nın FED’in faiz indiriminden önce iç dinamikleri ile hareket ederek faiz indirmesi piyasalara oldukça cesaret verdi. Ayrıca yurtdışı fonlama maliyetleri dalgalanma öncesinin de altına yaklaştı. Bunların hepsi güzel unsurlar. Faizlerin aylık 1.30’ların gelmesi ekimden önce beklenmiyordu. İlk hamleyi yapmak istedik” dedi. MB’den yıl sonuna kadar 0.75 ile 1 puan arasında daha indirim bekleyen Atakan, konut kredisi faizlerinin ise aylık 1.25 ile 1.35 bandı arasına oturacağını öngördü.

Finansbank: Herkes beklemede
Finansbank Bireysel Bankacılık Grup Başkanı Tunç Akyurt, talepte bir farklılığın şimdilik gözlenmediğine işaret ederek haftada 5 bin civarında konut kredisinin kullandırıldığını aktardı. Akyurt, “Son bir haftada FED’in yarım puanlık indiriminden sonra bankaların hazine tarafları beklemede. Bu indirimler bankaların fonlama maliyetlerine de yansırsa müşteriye sunulan faizde bir gevşeme söz konusu olabilir. Bu hafta içinde onlar netleşir” dedi.

Şekerbank: Beklentiler olumlu
Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer de konut kredilerinde 85-120 ay vadede faiz oranlarını aylık 1.47’den 1.39’a indirdiklerini açıkladı. Özciğer, “Talebi canlı tutmak adına fiyatlama ile ilgili olanakları müşterilere sağlıyoruz. Yurtdışı piyasaları yakından izliyoruz. Ama bankamızın kredi faizlerinin aşağı gitmesine doğru olumlu beklenti sürüyor” dedi.

Bayram sonrası canlanır
Faizlerde indirim süreci yeniden başlarken talepte ise hafif de olsa temmuz ve ağustos aylarında göre bir kıpırdanma olduğu belirtiliyor. Yılın son çeyreğinin biraz daha hareketli geçeceğini öngören Recep Atakan, “Talepte temmuz ve ağustos aylarına göre kıpırdanma var. Şu anda ramazan olması nedeniyle beklentimizin üzerinde bir hareketlenme gözlemliyoruz. Bayram sonrası çok hareketli geçecek. Global piyasalardaki olumlu beklentiler ve hükümetten gelecek yeni ekonomik programa ilişkin detayların netleşmesi tüketicilerin önünü daha rahat görmesini sağlayacak” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredilerinde-faiz-yarisi-yeniden-basladi_56563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!