Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredisi Faizi Eskisi Gibi Olmayacak

üzde 1.05’ten yüzde 1.6’ya yükselen konut kredilerinde düşüş beklenmiyor. Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, ‘Bu yıl yüzde 1’e inmez’ dedi PİYASA

Star Gazetesi



iyasalardaki dalgalanma ve Merkez Bankası’nın faiz artırımının desteklediği bireysel kredi faizlerindeki yükselişin önümüzdeki dönemlerde eski seviyesine dönüşünün zor olacağının sinyalleri geldi. Özellikle son dönemde yüzde 1.05’ten 1.6 seviyelerine yükselen konut kredisi faiz oranlarının şimdilik kalıcı olacağı düşünülüyor.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince’nin konut kredilerinin geri plana düşeceği değerlendirmesinden sonra dün Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen’den, ‘Konut faizi bu yıl yüzde 1 ve altına inmez’ açıklaması geldi.

Garanti Bankası ve TEB’in ‘Bonus Card’a yönelik işbirliği anlaşmasının imza töreninde konuşan Ergun Özen, ‘Bono faizlerinde artık zirveye yaklaşıldığını düşünüyorum. Kredi kartı oranlarında ise artış ya da azalış olacağını düşünmüyorum’ dedi. Ortak düzenlenen basın toplantısında TEB Genel Müdürü Varol Civil de faiz düşüşü beklemediğini söyledi. Civil, ‘Trend olarak geçtiğimiz dönemdeki trendi görmeyeceğiz. Çünkü faiz çok inmişti. Şu anda görünen trend, faizlerin eskisi kadar düşük olmayacağı yönünde’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredisi-faizi-eskisi-gibi-olmayacak_46568.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!