Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredisi Faizi Ne Kadar Düşer?

Milliyet Emlak eki bu hafta genel seçimler sonrasında konut alıcılarının en çok merak ettiği konut kredisi faizlerinin önümüzdeki dönemde nasıl seyredeceğini araştırdı. Seçimden tek parti iktidarı çıkmasından sonra inşaat şirketleri ve konut alıcıları, konut kredisinde 2005 yılındakine benzer bir yarış beklentisine girdi.

Milliyet Gazetesi
Konut Kredisi Faizi Ne Kadar Düşer?

illiyet Emlak eki bu hafta genel seçimler sonrasında konut alıcılarının en çok merak ettiği konut kredisi faizlerinin önümüzdeki dönemde nasıl seyredeceğini araştırdı. Seçimden tek parti iktidarı çıkmasından sonra inşaat şirketleri ve konut alıcıları, konut kredisinde 2005 yılındakine benzer bir yarış beklentisine girdi.

Buna karşın Milliyet Emlak'ın sorularını yanıtlayan bankacılar, konut kredilerinin yüzde 1'in altına ne zaman ineceği konusunda farklı tahminler yürüttüler. İyimserler 2008'den itibaren düşme olacağını söylerken, temkinli olanlar yüzde 1 için 2008 sonunu işaret etti.

Faizlerin daha kısa sürede yüzde 1'in altına inmesi için gereken koşullar ve bankaların konut kredisi politikaları, bu cumartesi yayımlanacak Milliyet Emlak'ın kapak haberinde ayrıntısıyla yer alacak.

Fiyatlar artarsa...
Milliyet Emlak'ın 124'üncü sayısında, konut kredisi faizlerinin düşmesi halinde artacak talebin, konut fiyatlarını yükselteceği beklentisi de analiz ediliyor. Analizde, "bugünkü faiz ve fiyatlarla mı, yoksa faizler düşüp fiyatlar arttığında mı ev almak daha ekonomik" sorusuna yanıt aranıyor.

Milliyet Emlak, bu hafta da yapımı ve satışı devam eden yüzlerce sitedeki binlerce konutu tablo halinde yayımlıyor. Emlak Borsası tablosunda konutların; yeri, müteahhiti, tipi, fiyatları ve başvuru telefonları yer alıyor. Emlak Borsası sayesinde konut alıcıları, şantiye şantiye gezmeden konutları kıyaslama imkanı buluyor. Milliyet Emlak her hafta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa'da okurlarıyla buluşuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredisi-faizi-ne-kadar-duser_55461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!