Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredisinde Büyüyen Yapı Kredi, 1,3 Milyar Lira Kâr Yazdı

Yapı Kredi'nin 9 aylık konsolide net kârı 1 milyar 282 milyon lira oldu. 30 Eylül 2009 tarihli 9 aylık konsolide mali tablolarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, bankanın kârı, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı. Toplam gelirleri ise yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon liraya ulaştı.

Zaman Gazetesi
Konut Kredisinde Büyüyen Yapı Kredi, 1,3 Milyar Lira Kâr Yazdı

Yapı Kredi'nin 9 aylık konsolide net kârı 1 milyar 282 milyon lira oldu. 30 Eylül 2009 tarihli 9 aylık konsolide mali tablolarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, bankanın kârı, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı. Toplam gelirleri ise yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon liraya ulaştı. Gelirlerdeki güçlü performans ve başarılı gider yönetimi sayesinde Yapı Kredi'nin gider/gelir rasyosu 11 puan daha iyileşerek yüzde 39'a düşerken, aynı dönemde ortalama özsermaye kârlılığı yüzde 25 olarak gerçekleşti. Sermaye yeterlilik rasyosu banka bazında yüzde 17,7'ye, grup bazında yüzde 16,4'e ulaştı.

Yapı Kredi Murahhas Âzâsı ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, özellikle konut kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 12 büyüme gerçekleştirdiklerini, bunun sonucunda bankanın konut kredilerinde pazar payını, yıl sonuna göre 50 baz puan artışla yüzde 9'a yükselttiğini bildirdi.

Açıkalın, Yapı Kredi'nin 2010'da sektör ve Türkiye ekonomisinden daha fazla büyümesini hedeflediklerini, çalışmaları da buna göre planladıklarını ifade ederek, şunları aktardı: "Türkiye'nin en geniş dördüncü şube ağına sahip bankasıyız. Yeni şube açılışlarına dördüncü çeyrekte 10 şube ile başlıyoruz. 2010'da ise 60 yeni şube açacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredisinde-buyuyen-yapi-kredi-1-3-milyar-lira-kar-yazdi_74316.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!