Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Sayısını 2011’de 10 Bine Çıkaracak

Ucra Grup, ekimde başlayacağı çalışmayla Plus markalı proje sayısını dörde çıkaracak. Şirketin, 2011 sonuna kadar üretmeyi planladığı konut sayısı ise 10 bin.

Milliyet Gazetesi
1 Konut Sayısını 2011’de 10 Bine Çıkaracak

Yılın ilk 6 ayında Hanplus ve Haneplus olmak üzere iki projenin tanıtımını yaparak bin 186 konut ve işyerinin üretimine başlayan Ucra Group, Hanplus’ın yüzde 75’ini ve Haneplus’ın da yüzde 40’nı iki ayda sattı. İki projede toplam 620 bağımsız bölümü sahipleriyle buluşturan Ucra Group, 60 milyon TL ciroya ulaştı.

Bu yılsonuna kadar da 2 bin 650 konutluk Şehirplus’un temellerini atmayı planlayan Ucra Group, sadece bu projeden de 250 milyon TL ciro hedefliyor. Öte yandan 2009 yılında inşasına başlanan Sedaiplus’u bitirmek üzere olan firma, bu projenin satışına inşaattan sonra başlayacak.

Bu yılın tamamı için 3 proje ve 3 bin 750 konut planlayan Ucra Group, yılsonuna kadar bu konutların 2 binini sahipleri ile buluşturmak istiyor. Ucra Group’un 2010 yılı için hedeflediği ciro ise 200 milyon TL. Önümüzdeki yıl için de iddialarını sürdüren UcraGroup, 2011’de 5 bin konut üretmek ve cirosunu da 400 milyon TL’ye çıkarmak istiyor.

‘Fiyat düşüşlerini yansıttık’

Ucra Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Türkmen firmanın 2003’ten bu yılsonuna kadar 5 bin konut inşa etme gibi bir hedefi olduğunun altını çizerek inşaat sektörünün her zaman yatırımcısına kazandıran araçlardan birisi olduğuna dikkat çekti. Bu yılın yatırımcı ve alıcı açısından fırsat sezonu olduğunu vurgulayan Türkmen, “Dünya ekonomisindeki durağanlık ve fiyatlardaki düşüşler, imkanı ve kredi ödeme gücü olanların bu fırsatları değerlendirdiği bir dönem oldu. Biz de grup olarak bu imkanları tüketicilerimize yansıtmaya çalıştık. Firma olarak tüketicileri mortgage konut finansmanıyla ve banka güvencesiyle konut sahibi yapıyoruz. Kredi kullanmak istemeyen müşterilerimize de 60 aya kadar finansman imkanı ile kendi evlerine taşınmalarını sağlıyoruz” dedi.

Dördüncü Plus’ın temelini ekim ayında atacak

Şehir Plus

Ucra Grup’un en son Plus projesi, 2 bin 650 konut, çarşı ve dükkanlardan oluşuyor. Lansmanı sonbaharda yapılacak olan projeden 250 milyon TL ciro hedefleniyor. 2010 Ekim ayında inşaatına başlanacak olan proje Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece’nin ortasında yer alıyor. E5 otoyoluna 150 metre mesafede olan Şehir Plus’un arsası 48 bin metrekare büyüklükte. Projenin yüzde 78’i yeşil alan olarak ayrıldı.

Hanplus

İnşaatına 2009 yılında başlanan Hanplus’un tasarımı Japon Mimar Tatsuya Yamamoto tarafından gerçekleştirildi. Esenyurt’ta inşa edilen proje toplamda 19 katta 378 bağımsız bölümden oluşuyor. Plazanın ilk 4 katı alışveriş merkezi olarak planlanırken 59 ile 450 metrekareye arasında 92 dükkan yer alıyor. Temmuz 2010’da açılan projenin ciro değeri 60 milyon TL.

Sedai Plus

10 katlı Sedai İş Merkezi, 73 birimden oluşan bir plaza olarak projelendirildi. Yapımına 2009 yılında başlanan Sedai Plus, ünlü Japon Mimar Tatsuya Yamamoto ve Tago Mimarlık tarafından çizildi. Esenyurt Devlet Hastanesi’ne yakın bir konumda yer alan Sedai İş Merkezi’nin satışı, inşaat bitimiyle birlikte 2010 yılının son aylarında başlayacak.

Haneplus

Mayıs ayında temeli atılan Hane Plus, 2011sonunda bitirilecek. Bahçeleri Japon mimarisinde tasarlanan proje,  10 bin metrekare üzerine 25’er katlı üç blokta 800 konut ve sekiz mağaza olarak planlandı. Esenyurt’ta inşa edilen projenin ciro bedeli 100 milyon TL. Konut büyüklükleri ise 62 ile 162 metrekare aralığında değişiyor.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-sayisini-2011de-10-bine-cikaracak_82018.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • istanbul gibi yerde böyle yüksek binalar insani korkutuyor YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!