Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Sektöründe Durgunluk 2-3 Yıl Sürer

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), konut sektöründen umutsuz. TMB Başkanı Erdal Eren, konut sektöründeki durgunluğun 2-3 yıl süreceğini belirtirken bu yıl inşaat sektöründeki genişlemenin yüzde 0 veya yüzde 1'i aşamayacağını söyledi.

Referans Gazetesi
Konut Sektöründe Durgunluk 2-3 Yıl Sürer

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), konut sektöründen umutsuz. TMB Başkanı Erdal Eren, konut sektöründeki durgunluğun 2-3 yıl süreceğini belirtirken bu yıl inşaat sektöründeki genişlemenin yüzde 0 veya yüzde 1'i aşamayacağını söyledi. Eren, inşaat sektörünün geçen yılki kadar iş yapabilmesi için ilave yüzde 100 kadar ek ödenek gerektiğini söyledi. TMB Başkanı Eren, cuma günü düzenlediği basın toplantısında krizden önce krizin panik etkisinin Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Kamunun bu dönemde altyapı yatırımlarına hız vermesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Eren, TOKİ'nin de bu dönemde korunması gerektiğini söyledi. TOKİ'den ev almış ve halen ödeme güçlüğünde bulunanlara borç ertelemesi de dahil mutlaka geri ödeme kolaylığı yaratılması gerektiğini kaydeden Eren, Hindistan, Libya, Suudi Arabistan gibi ülkelerde de ciddi talep olduğunu ve sektörün buralara yönelmesinin gerektiğini kaydetti.

Eren, özellikle teminat mektubu sorununun aşılması halinde yıllık üstlenilen iş tutarının 20-25 milyar dolardan 40-50 milyar dolara çıkarılabileceğini kaydetti. Ziraat Bankası'nın yurtdışı projelere teminat mektubu vermesini talep ettiklerini belirten Eren, "Kimse Ziraat Bankası'nın bu işte neden geri durduğunu anlamış değil. Maliye Bakanı da son toplantıda Ziraat Bankası'nın topu taca attığını söyledi" diye konuştu.
    
Konutzede olma ihtimali var

Kamunun ek kaynak bulmaması durumunda şantiyelerin yılın ortasında durabileceğini ve işsizliğin artabileceğini kaydeden Eren, kamunun kendilerine "ödenek bulunacak sözü verdiğini" ifade etti. Türk insanının konutzede olma ihtimali bulunduğuna dikkat çeken Eren, şu an bankalarda konut stoklarının oluşmaya başladığını belirtti. Eren bunun nedenini de "Yap-sat, sat-yap oldu. Maket üzerinden konutlar satıldı. İnsanlar ödeme güçlerinin 10 katı kadar yükümlülüklere girdiler. Bunu da ödeyemeyince konutlar el değiştirdi" sözleriyle açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-sektorunde-durgunluk-2-3-yil-surer_67226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!