Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Tamamlama Sigortası İçin Hazine Devrede

Tamamlanmayan konutlarda vatandaşın mağdur edilmemesi için müteahhitlere ya konut tamamlama sigortası ya da banka teminat mektubu zorunluluğu getirilmişti.

yapi.com.tr
Konut Tamamlama Sigortası İçin Hazine Devrede

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; Vatandaşın mağdur olmaması için 30 ve üzeri konut yapanlara bina tamamlama sigortası aktif olarak kullanılmadı.

Hükümet tarafından tamamlanmayan konutlarda vatandaşın mağdur edilmemesi için müteahhitlere ya konut tamamlama sigortası ya da banka teminat mektubu zorunluluğu getirilmişti. Müteahhitlerin banka teminatını tercih etmesi sigortaya olan ilgiyi düşürdü. Ön ödemeli konut ve devre tatil projelerinin tamamlanmadan satışa sunulması için getirilen bu uygulamalardan sigorta zorunluluğu 3 yılda beklenen ilgiyi görmedi.

Sorunun çözümü için gelecek hafta sektör temsilcileri ve ilgili kamu kuruluşlarını toplantıya davet eden hazine geçen hafta Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğine yazı gönderdi.

6502 sayılı Tüketici Kanununa dayanarak çıkarılması zorunlu kılınan Bina Tamamlama Sigortası ürününün yaygınlaşamama nedenlerine ilişkin bir toplantı yapılacak.

Hürriyet Gazetesi'ne bilgi veren sigorta sektörü yetkilileri, bina tamamlama sigortasının ölü doğduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Adı var kendi yok bir ürün bu. Sigorta şirketleri böyle bir ürünü reasüre edemiyor. Doğru dizayn edilmediği için sıkıntı yaşanıyor. Sigorta şirketinden 100 daire yapacak bir müteahhidin, finansal darboğazı, iflası durumunda riskini üstlenmesi isteniyor. Oysa bizim teknik olarak, bu riski yurt dışında reasüre edebilmemiz gerekirken edemiyoruz. Sigorta şirketi olarak benim müteahhidin finansal durumunu irdeleyecek ekibim yok.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-tamamlama-sigortasi-icin-hazine-devrede_162701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!