Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut ve Taşıt Talebi Geriliyor

Banka kredileri eğilim anketine göre Ekim-Aralık 2006 anketine göre, konut ile taşıt alım kredileri talebinde gerileme devam edecek.

Yeni Şafak Gazetesi



anka kredileri eğilim anketine göre Ekim-Aralık 2006 anketine göre, konut ile taşıt alım kredileri talebinde gerileme devam edecek.

Merkez Bankası tarafından hazırlanan Banka Kredileri Eğilim Anketi'nde yer alan Bireysel Krediler Ekim-Aralık 2006 dönemi açıklandı. Buna göre, konut alım kredilerinde, bankaların artış yönündeki beklentilerine karşın talebin gerilemeye devam ettiği görüldü. Bankaların net yüzde 30'u bu dönem için talep artışı beklerken, net yüzde 33'ü talebin azaldığını belirtti. Ankete göre taşıt alım kredilerinde de talep gerilemeye devam ederken, geçen dönem bankaların net yüzde 17'si tarafından ifade edilen artış beklentisine karşın, bu dönemde bankaların net yüzde 38'i talebin gerilediğini belirtti.

Talep Dayanıklı Mallara Döndü
Diğer bireysel krediler, talep artışı yaşanan tek bireysel kredi türü olma özelliğini sürdürdü. Bankaların net yüzde 52'si tarafından talep artışı beklenen bu kredi türünde, artış bildiren bankaların oranı net yüzde 8'den net yüzde 45'e yükseldi. Bankaların yüzde 20'si bu kredi türünde talebi etkileyen en önemli faktör olarak dayanıklı tüketim malı harcamalarını gösterdi. Gelecek üç aylık dönem için bankaların beklentileri, konut alım ve taşıt alım kredilerine olan talebin önemli ölçüde değişmeyeceği, diğer bireysel kredilere olan talebin ise artmaya devam edeceği yönünde oldu.

Talep için Neden Yok
Faktörler açısından bakıldığında, konut alım kredilerine olan talebi olumlu etkileyen herhangi bir faktör bulunmadığı görüldü. Bankaların net yüzde 43'üne göre Konut Piyasasına İlişkin Beklentiler, net yüzde 28'ine göre tüketici güveni talep azalışında etkili olmaya devam etti. Diğer taraftan, talep düşüşünde etkili faktörler olarak konut alımı dışındaki tüketim harcamalarını gösteren bankaların oranı net yüzde 48'den net yüzde 7'ye, bireysel tasarrufları gösteren bankaların oranı net yüzde 27'den net yüzde 4'e geriledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-ve-tasit-talebi-geriliyor_51363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!