Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konutta Nisan Ayında Zam Yağmuru Başlıyor

Ekonomik durgunluk ile satışları yavaşlayan konut sektöründe, uzun süredir devam eden kampanya ve promosyonların ardından bazı firmalar zam hazırlığına başladı. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte konut alımlarında yaşanan hafif hareketlenmeden güç alan firmalar, nisan ayından itibaren konutlara yüzde 5 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda zam

Referans Gazetesi
Konutta Nisan Ayında Zam Yağmuru Başlıyor

Ekonomik durgunluk ile satışları yavaşlayan konut sektöründe, uzun süredir devam eden kampanya ve promosyonların ardından bazı firmalar zam hazırlığına başladı. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte konut alımlarında yaşanan hafif hareketlenmeden güç alan firmalar, nisan ayından itibaren konutlara yüzde 5 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda zam yapmayı hedefliyor. Ancak hareketliliğin proje bazında yaşandığını ve reel olmadığını vurgulayan emlakçılar ise talebin kısa süreli artış göstereceğine dikkat çekiyor.

Aşçıoğlu İnşaat, Fulya'daki milyon dolarlık Selenium Evleri'ne önümüzdeki ay yüzde 15 zam yapmayı hedeflerken, yılın ilk günlerinde Upcity projesini satışa sunan Teknik Yapı da konutlara yüzde 7 oranında zam yapmaya hazırlanıyor. Kayı Gayrimenkul, Halkalı'da bulunan KA Green ve Antalya'daki Ka Golf Belek projelerine yüzde 5 oranında zam yapacak. Yuvataş İnşaat ise Kurtköy'de bulunan Alize Park Evleri ve Tepe Park villalarına yapacağı zam oranını yerel seçimlerden sonra belirleyecek.

Hareketlilik kısa süreli olur

Sektördeki hareketlenmenin bölgesel bazda kaldığına dikkat çeken Century 21 Operasyon Müdürü Sinan Şerifoğlu, şimdilik toplu konutların yoğun olduğu Halkalı, Beylikdüzü ve Çekmeköy gibi bölgelerde hareketlilik yaşandığını dile getirdi. Şerifoğlu, ancak güçlü firmaların uyguladıkları zamların işe yarayabileceğini belirtti.

Her yıl yaz sezonunun yaklaşmasıyla beraber emlakta hareketlenmelerin yaşandığını anlatan Reha Medin Emlak Hizmetleri Ortağı Umut Zengin ise Türkiye krizi atlatmadan gayrimenkuldeki krizin son bulmayacağını ve genel bir iyileşmenin olmayacağını belirtti.

Zam kararı alan firmaların projelerinin bağımsız olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Emlakium Yönetim Kurulu Başkanı Resul Medin de "Güçlü firmalar, kısa sürede inşaatlarını tamamlıyor ve piyasaya arz ediyor. Böylece projesini nakit paraya çevirmiş oluyor. Bu firmalar açısından bir hareketlilik söz konusu olabilir, ancak bu hareketliliği küçük ve orta ölçekli firmalara da mal edemeyiz. Büyük firmaların stratejisi tünelin ucundaki ışığı göstermez" dedi.
    
Aşçıoğlu İnşaat

Selenium'da yüzde 15 zam yapacağız

Emlak sektöründeki dalgalanmaların sona ermek üzere olduğunu savunan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Fulya'da satışları devam eden Selenium Evleri'nde yüzde 15 fiyat artışı yapacaklarını açıkladı. Aşçıoğlu, konutların metrekare fiyatını 8 bin dolardan 10 bin dolara çıkaracaklarını söyledi. Aşçıoğlu, "Şimdiye kadar 248 konutun yüzde 65'ini sattık. Geri kalan kısmını da 10 Nisan tarihinden itibaren yüzde 15 zamlı satmayı planlıyoruz" dedi.
    
Kayı Gayrimenkül

Ertelediğimiz zammı devreye sokuyoruz

Nisan ayında Halkalı'daki Ka Green ve Antalya'daki Ka Golf Belek projelerine yüzde 5'lik zam uygulayacaklarını dile getiren Kayı Gayrimenkul Müşteri İlişkileri Sorumlusu Dilşat Ünal, uygulayacakları zamda geç kaldıklarını belirterek "Eylül ayında gerçekleşmesi gereken artış, piyasa koşulları nedeniyle nisan ayına ertelendi. Sektörde baharla birlikte alımlar hareketlenecektir" dedi.
    
Teknik Yapı

Belli bir yüzdeden sonra yapıyoruz

Teknik Yapı CEO'su Teoman Metehan, yılın ilk günlerinde Kartal'da satışa sundukları Upcity projesinde yüzde 30 doluluğa ulaştıklarını kaydetti. Metehan, "Satışa çıkardığımız projelerde belli bir yüzdeye ulaştıktan sonra zam yapıyoruz. Upcity projemizde de erken alım yapanlar avantaj yakalamış oldu. Metrekare fiyatını 1600 TL'den, 1700 TL'ye çıkaracağız" diye konuştu.
    
Yuvataş İnşaat

Zam için seçim sonrasını bekliyoruz

Kurtköy'de satışa sundukları Alize Park Evleri ile Tepe Park Villaları'nın fiyatlarını seçimlerden sonra artıracaklarını belirten Yuvataş İnşaat Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, "Seçim harcamaları doğrudan ve dolaylı birçok kişinin işlerindeki belirsizliği kaldırdı ve kazançlı bir dönem yaşattı. Ayrıca seçim sonrası yapılması muhtemel IMF anlaşması da piyasaları rahatlatacak. Bu durumu göze alarak biz de fiyatlarımızda güncelleme yapacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutta-nisan-ayinda-zam-yagmuru-basliyor_67225.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!