Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konya Müzesi'ndeki Bir Koli Eser Kayıp

Uşak Arkeoloji Müzesi'ndeki Kanatlı Denizatı Broşu ve Kahramanmaraş Müzesi'ndeki Zeugma sikkelerinin sahteleriyle değiştirildiğinin ortaya çıkmasından sonra bir 'kayıp eser' haberi de Konya Arkeoloji Müzesi'nden geldi.

Radikal Gazetesi



b>Uşak Arkeoloji Müzesi'ndeki Kanatlı Denizatı Broşu ve Kahramanmaraş Müzesi'ndeki Zeugma sikkelerinin sahteleriyle değiştirildiğinin ortaya çıkmasından sonra bir 'kayıp eser' haberi de Konya Arkeoloji Müzesi'nden geldi. Show TV Haber Özel ekibinin orta çıkardığı 'kayıp koli' hikâyesi şöyle:

Konya'da polis 1966 yılında Aydın Dikmen adlı şahsın evinde 296 parça tarihi eser ele geçirdi. Eserlerin arasında altın maske, altın diadem (taç) ve göz bağının yanı sıra çok sayıda Roma ve Bizans dönemine ait sikke ve heykeller bulunuyordu. Eserler 10 koliye doldurulup mühürlenerek Konya Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi. Müzede her görevli yıllar boyu kolileri belgeyle birbirine teslim etti. Son devir teslim 16 Aralık 1998'de Mehmet Uysal ile Kazım Mertek arasında yapıldı. Ancak bu devir teslimin belgesinde eserlerin içinde olduğu 10 koliden bahsedilmedi.

Mertek 16 yıl sonra yapılan temizlik sırasında bir bölmede dokuz koli buldu. 10 adet olması gereken kolilerden biri yoktu. Doküman kayıtlarına göre kolinin içinde olması gereken altın maske, altın diadem ve göz bağının yanı sıra çok sayıda Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler ve heykeller yoktu. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, sorumluların tespiti için müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konya-muzesindeki-bir-koli-eser-kayip_46840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!