Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kordon Uzlaşması

Kordon esnafı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sorunların çözümü için birlikte hareket edeceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Kordon'daki işyeri sahiplerine, "Fazla masa atarak değil farklılık yaratarak müşteri kazanın" tavsiyesinde bulundu.

Yeni Asır Gazetesi
Kordon Uzlaşması

Kordon esnafı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sorunların çözümü için birlikte hareket edeceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Kordon'daki işyeri sahiplerine, "Fazla masa atarak değil farklılık yaratarak müşteri kazanın" tavsiyesinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker, Kordon İşadamları Derneği yönetim kurulu ve Kordon esnafıyla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda tenteler, fazladan atılan masa ve sandalyeler, tuvalet, faytoncular, seyyar satıcı ve otopark konuları tartışıldı.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, derneğin kuruluşundan beri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli olarak desteğini gördüklerini belirterek, "Çok şanslıyız ki, böyle bir belediyemiz var. Sorunlarımıza belediye ile birlikte çözüm üretmeye geldik. Hep beraber ele ele vererek, sorunlarımızı konuşarak Kordon'u eski günlerine döndüreceğiz" diye konuştu.

Kordon'un İzmir'e çok büyük bir zenginlik kattığını, bu kentin bir özelliği, geçmişi ve geleneği haline geldiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu zenginliğin bozulmaması için gereken ne varsa yapacaklarını söyledi. Kordon Yönetmeliği'nin günün koşullarına göre değişmesini isteyen Kordon esnafının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, ihtiyaçlara göre gereken düzenlemelerin yapılabileceğini açıkladı.
Kordon'un düzenini bozan uygulamaların karşısında olduklarını, fazladan masa sandalye koyarak müşteri kazanılamayacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Kordon'da işyeri bulunan esnafa, "farklılık yaratarak müşteri kazanma" tavsiyesinde de bulundu. Zabıta kadrosunu güçlendirdiklerini, eğitimini tamamlayan zabıtalarla birlikte Kordon ve Pasaport'da denetimlerin artacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, ceza yazıp sandalye kaldırmak yerine Kordon'da gereken düzenin sağlanması için esnafın da gereken desteği vermesini istedi.

"Ceza vermek çözüm değil"

İşyeri sahiplerinin cezaların caydırıcı olması yönündeki isteğini de değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, cezanın yüksek olmasının caydırıcılık yönünden başarılı olamayacağını ve başka sorunları da gündeme getirebileceğini ifade etti.  Kordon'un kentin aynası olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, işyerlerinin önünü naylonla kapatılıp kullanılması gibi düzenlemelere izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kordon-uzlasmasi_63267.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!