Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Körfez'in 1.5 Trilyon Dolarlık Fonu Türkiye'ye Görücü Geldi

Dünya finansal krizle boğuşurken Körfez'den 1.5 trilyon dolarlık fonu yöneten 27 şirket dün 40'ın üzerinde Türk gayrimenkul yatırımcısıyla bir araya gelerek Türkiye'deki yatırım, ortaklık, işbirliği fırsatlarını görüştü.

Sabah Gazetesi
Körfez'in 1.5 Trilyon Dolarlık Fonu Türkiye'ye Görücü Geldi

Dünya finansal krizle boğuşurken Körfez'den 1.5 trilyon dolarlık fonu yöneten 27 şirket dün 40'ın üzerinde Türk gayrimenkul yatırımcısıyla bir araya gelerek Türkiye'deki yatırım, ortaklık, işbirliği fırsatlarını görüştü. ULI Türkiye, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başbakanlık yatırım Destek Ajansı, DEİK, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Gayrimekul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen "Türk Gayrimenkul Yatırımları Körfez Sermayesi Buluşması" nın sponsorluğunu REIDIN ile Ağaoğlu şirketler grubu üstlendi. Öğleden sonra ikili görüşmeler yapan Körfezli şirket temsilcileri bugün Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki projeleri yerinde inceleyecek.

Başbakanlık Yatırım ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, konferansa yabancı yatırımcılara Türkiye tanıtımı yaparak başladı. Korkmaz "Özellikle tarım çevre teknolojileri ve enerji alanında yeni yatırım gelecek. Tarım'da GAP bölgesine ilgi var" dedi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise Florya, Ataşehir, Halkalı, Kayabaşı ve Ispartakule'de araziler geliştirdiklerini, yakında gayrimenkul yatırımcılarına sunacaklarını kaydetti.

'6 ay içinde 10 şirket el sıkışır'

ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, "Bugün 1.5 trilyon dolarlık Körfez fonunu Türkiye'de ağırlıyoruz. Bunlardan önümüzdeki en az 10 tanesi 6 ay içinde Türkiye'de somut iş bağlantıları gerçekleştirecek" dedi. Sur, toplam 142 yatımcıyı davet ettiklerini belirterek, "115 yatırımcı 3 ay içinde gelecektir" diye konuştu.

Deyaar, Alarko ile alt gelir grubu için ev yapacak

Dubaili Deyaar Group'un CEO'su Markus Giebel, Alarko ile birlikte konut projeleri yapacaklarını kaydetti. İki hafta önce Alarko ile 30 milyon dolarlık ortaklık yaptıklarını söyleyen Giebel, "Arsamız var, paramız var. Ekonomik konjonktüre göre C + gelir grubuna yönelik projeler yapacağız" dedi.

Türkiye'ye açık çek

Suudi Arabistan Prensi Talal Bin Abdulaziz'in 3 milyar dolarlık fonunu yöneten yatırım şirketi Prince Talal bin Abdulaziz Al Saud & Sıns Group Holding (PTA), Türkiye'de orta ve üstü gelir grubuna yönelik proje arayışında. Sıfırdan yatırım yapmak istediklerinin altını çizen PTA CEO'su Abdulaziz Al Hassan, yerel ortaklarla çalışmak istediklerini ifade etti. Türkiye'ye açık çek veren Hassan "3-6 ay içerisinde bir karar vereceğiz. İstanbul ve Türkiye hala aklımızda bir imparatorluk. Türkiye yapacağımız yatırımın da ucu açık" diye konuştu.

19 Körfez şirketi geldi

* Al Aman Insurance - Kuveyt
* Al A'Ayan Real Estate - Kuveyt
* DCD Group
* Bright Start Holdings
* Limitless - BAE
* Deyaar - BAE
* PTA-Suudi Arabistan
* ADIH - BAE
* TAIB Bank - BAHREYN
* ADIC - BAE
* Akwaan - Suudi Arabistan
* Unicorn Investment Bank
* Quatari Diar - Katar
* EMAAR - Dubai
* Orion Investment
* Al Ghurair Investment

 40'a yakın Türk yatırımcı katıldı

* Ağaoğlun Varyap
* Dumankayan Kuzu Grup
* Tefken OZ
* Regnum
* Doğuş GYO
* Hektaş İnşaat
* MESA Groupn Sur Yapı
* Multi Turkmall
* Tulip-Turkuaz
* DAP Yapın Nurol Holding
* İstanbul Mortagagen IMS

http://www.yapi.com.tr/haberler/korfezin-1-5-trilyon-dolarlik-fonu-turkiyeye-gorucu-geldi_68188.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!