Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Koruma Altındaki Alanlara HGS Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı koruma altına alınan bölgelere HGS uygulaması getiriyor. Vatandaşların bu alanlarda daha fazla zaman geçirmesini sağlayacak uygulama ilk olarak Uludağ'da başlayacak.

yapi.com.tr/AA
Koruma Altındaki Alanlara HGS Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, vatandaşların korunan alanlara zaman kaybetmeden girerek buralarda daha fazla zaman geçirebilmeleri için Hızlı Geçis Sistemi (HGS) uygulamasını hayata geçiriyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, HGS sisteminin kurulmasıyla ilgili bakanlık ile Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. arasında Ağustos ayında protokol imzalandığı hatırlatılarak, yapılan ihale kapsamında ilk uygulamanın Uludağ’da başlaması için kurulum çalışmalarına hız verildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Aydın - Büyük Menderes Deltası-Dilek Yarımadası Milli Parkı, Bolu – Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü Tabiat Parkı ile Trabzon – Altındere Vadisi Milli Parkı gibi ilk etapta 23 adet korunan alanda yapılacak olan Hızlı Geçis Sisteminin kurulmasına yönelik olarak sözleşme Mart ayınında imzalandı. İlerleyen zamanlarda HGS uygulaması bütün korunan alanlara yaygınlaşarak vatandaşların hizmetine sunulacak" denildi.

Milli Parklar mobil uygulaması ziyaretçi sayısını artırdı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün korunan alanlara yaptığı yatırımlarla bu alanlardaki ziyaretçi sayısını 2016 yılında 16 milyon 813 bin 292 kişiye yükselttiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, "Milli parklar ve tabiat parklarında 2016 yılı için hedeflenen ziyaretçi sayısı 13 milyon kişi olarak tahmin edilmekteydi. Ancak 2016 yılı bir rekor yılı oldu ve 2019 yılı hedefi olarak belirlenen 15 milyon ziyaretçi sayısı bile aşılarak bu sayı yaklaşık 17 milyon kişiye ulaştı" dedi.

Milli Parklar mobil uygulamasının da bu sayıyı artırdığına işaret eden Eroğlu, uygulama sayesinde milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşların seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştirecekleri aktiviteye planlama yapabildiğini söyledi.

Milli Parklar Mobil Uygulaması’na HGS’nin de eklenmesiyle korunan alanları ziyaretin hem çok kolay hem de çok hızlı bir hale geleceğini belirten Prof. Dr. Eroğlu, "Hizmete alacağımız bu uygulama ile korunan alanlarımızdaki ziyaretçi sayılarını daha da ilerilere ulaştırmak istiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koruma-altindaki-alanlara-hgs-geliyor_157409.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!