Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köşe Bucak Güncel Sanat

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nin çağdaş sanatın geniş halk kitlelerine ulaşması amacıyla hazırladığı 'Taşınabilir Sanat' projesinin ilk sergisi, Kartal Bülent Ecevit Sanat Merkezi'nde dün açıldı. İsim-Şehir sergisi , 2010 yılına kadar 39 ilçeyi gezecek 20 çağdaş sanat paketinin ilki.

Sabah Gazetesi
Köşe Bucak Güncel Sanat

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nin çağdaş sanatın geniş halk kitlelerine ulaşması amacıyla hazırladığı 'Taşınabilir Sanat' projesinin ilk sergisi, Kartal Bülent Ecevit Sanat Merkezi'nde dün açıldı. İsim-Şehir sergisi , 2010 yılına kadar 39 ilçeyi gezecek 20 çağdaş sanat paketinin ilki. Derya Yücel küratörlüğünde hazırlanan ve 18 farklı sanatçının işlerini 15 Aralık'a kadar buluşturan etkinlikle ilgili konuşan İstanbul 2010 AKB Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra, şunları söylüyor:

"Önce İstanbul'un durum tespitini yaptık. Günümüz sanat üretimi ya da üretilen işlerin kitleye sunumunun sadece 3-4 ilçede gerçekleştiğini gördük. Halbuki şu an uluslararası bağlamda yürürlükte olan sanat türlerinin İstanbul'a yayılması gerekiyor. Bu yüzden de uluslararası etkileşimli bir sanat anlayışına ihtiyaç var."

'Sıkışıklığa' alternatif

Madra ayrıca, İstanbul'un çeperinde yaşayan kitlelerin sanattan uzak kaldığını, diğer yandan sanatçıların da Nişantaşı ve Galata gibi çevrelere sıkışmış bir şekilde bu insanlara ulaşamadığını da vurguluyor. Madra geniş kitlelere ulaşabilmek için İstanbul Belediyesi Kültür ve Tanıtım Müdürlüğü ve yine belediyenin Kültür A.Ş.'siyle işbirliği yaptıklarını, serginin Kartal'dan sonra Tuzla ve Ümraniye'ye erişeceğini ifade ederek, şunların altını çiziyor:

"Bu işin bir ucu Şile'de, diğer ucu Avcılar'da olacak ve 2010 sonuna kadar bu böyle devam edecek. Video müzik ve çeşitli performans alanlarında üretim yapmak isteyen ama maddi sıkıntı içinde olan o kadar çok insan var ki. Bunu önemsiyoruz. Bu yüzden gösterişli olmasa bile uzun ve derin bir proje ortaya koymaya çalışıyoruz." Sergiyle paralel olarak, merkezin sinema salonunda yer alan Videoist 2010 gösterimleri ile ilgilenen Ferhat Kamil Satıcı ise, etkinliğin İstanbul merkezli çalışan yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini bir araya getidiğini hatırlatıyor: "Video sanatının farklı mecralarda sunulabilmesinin avantajından yararlanarak, bu sanatın sunumunda farklı anlatım biçimleri yaratmakla ilgileniyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kose-bucak-guncel-sanat_64493.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!