Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köşke 3 Km'de Çamurlar İçinde

Bilinen adıyla Mühye Köyü yeni adıyla Yeşilkent Mahallesi, Çankaya Köşkü’ne üç, kentin merkezi Kızılay’a beş kilometre mesafede sefalet içinde yaşıyor. En son asfaltın 15 yıl önce atıldığı, imar sorunlarının bir türlü çözülemediği, çöplerin toplanmadığı Mühye Köyü’nde vatandaşın isyanı da büyüyor.

Hürriyet Gazetesi
1 Köşke 3 Km'de Çamurlar İçinde

Bilinen adıyla Mühye Köyü yeni adıyla Yeşilkent Mahallesi, Çankaya Köşkü’ne üç, kentin merkezi Kızılay’a beş kilometre mesafede sefalet içinde yaşıyor. En son asfaltın 15 yıl önce atıldığı, imar sorunlarının bir türlü çözülemediği, çöplerin toplanmadığı Mühye Köyü’nde vatandaşın isyanı da büyüyor.

Mühye’nin 300 yıllık bir köy olduğunu söyleyen Muhtar Ünal Demiray, "Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi arasında devam eden çekişme yüzünden yıllardır köyümüze hizmet gelmiyor. Çankaya solda, Büyükşehir sağda, biz ortada kaldık" dedi.

Çankaya Köşkü, Meclis, Genelkurmay Başkanlığı, elçilikler gibi birçok kurumun bulunduğu Çankaya’da yıllardır ihmal edildiklerini belirten, köylülerin bazılarının Çankaya Köşkü’nün sınırları içinde toprakları olduğunu söyleyen ve köylüleri "Köşk’ün gerçek sahipleri" olarak niteleyen Demiray sıkıntıları şöyle sıraladı:

"Köy ile mahalle olma arasında sıkıştık kaldık. Derdimizi kime anlatacağız bilemiyoruz. Büyükşehir-Çankaya belediyelerinin siyasi çekişmeleri arasında ne köyümüzün imar sorununu çözebildik ne de rutin hizmeti alabildik. En son asfaltın ne zaman atıldığını biz bile hatırlamıyoruz. Sağlık, çöp, sokak hayvanları, park, yol, toplu taşıma araçları köyümüz için hep sıkıntı oldu. Köyü Mamak’a bağlayan üç kilometrelik bir yol yıllardır balçık içinde. Köyümüzü görmeyenlere abartı gelebilir ancak Başkent’in göbeğinde olmamıza rağmen Doğu’daki birçok köyden daha zor durumdayız. Başbakanımız Ankara’nın çeşitli yerlerinde Cuma namazlarına gidiyor. Ricamız bir Cuma’ya da Mühye’ye gelsin ve neler çektiğimizi görsün."

Atam’a söz verdik toprağı satmadık

Muhtar Demiray, Atatürk’ün Mühye Köyü’nü ziyaretinde yaşanan bir olayı da şöyle anlattı: "Atatürk Cumhuriyet’in ilk yıllarında köyümüze geliyor ve köylüleri topluyor. O sırada yaşlı bir ninemiz elinde bir bardak ve bir güğümle Atatürk’ün yanına gelerek bardağa ayranı doldurur ve içer. Atatürk nineye, 'Hem ayran getiriyorsun hem de kendin içiyorsun' der. Nine Ata’ya, 'İçiniz rahat olsun diye önce ben içtim Paşam' der. Bu davranış Atatürk’ü çok duygulandırır. Sonrasında yere eğilir ve bir avuç toprak alır, 'Bu bir avuç toprak ileride altın olacak. Topraklarınızı sakın satmayın' der. Biz topraklarımızı satmadık. Şimdi sadece onları değerlendirmek için gerekli hizmeti ve desteği istiyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/koske-3-kmde-camurlar-icinde_67090.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • demek o ki atatürkün zamanindan beri gelen bütün siyasetciler uyumus. uyuyan bir siyasetci cankayayi göremedigi icin mühyeyi nasil görsun? dilerim bir haftasonu arabayla mühyeden mogon gölüne dogru giderler, neyin kayip oldugunu anlarlar, sabirli olun bir gün burasi cennet vadisi olacak, ama belki biz göremeyiz saygilarimla ilgililere YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!