Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köy Enstitüleri'nin Binaları Yenileniyor

Köy Enstitüleri binaları yenileniyor. Ankara’da bulunan üniversitelerin çeşitli fakülte ve yüksekokul yöneticilikleri, öğrenci toplulukları, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, öğretmen örgütleri, Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler ve Hasanoğlan halkının elbirliğiyle hayata geçirilecek proje, 1940 yılında açılan ilk köy enstitüsü olan

Hürriyet Gazetesi
1 Köy Enstitüleri'nin Binaları Yenileniyor

Faaliyette bulunduğu 1940-1954 yılları arasında köylerdeki öğretmen açığını kapatan, 17 bin 341 köy öğretmeni, 7 bin 300 sağlık memuru ve 8 bin 756 eğitmen yetiştiren Köy Enstitüleri binaları yenileniyor.

Ankara’da bulunan üniversitelerin çeşitli fakülte ve yüksekokul yöneticilikleri, öğrenci toplulukları, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, öğretmen örgütleri, Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler ve Hasanoğlan halkının elbirliğiyle hayata geçirilecek proje, 1940 yılında açılan ilk köy enstitüsü olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde 3-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalışma kampı ile başlıyor. Yaklaşık üç yıl sürecek proje ile Köy Enstitüsü binalarının etrafı temizlenecek, tadilat projeleri çizilecek ve binalar restore edilecek.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Yapı-Der öncülüğünde düzenlenen etkinlik bugün katılımcıların yerleşmesi, çalışma kümelerinin oluşması ile başlayacak.

Saha çalışmalarında enstitü binası ile çevresinin temizliği ve düzenlemesi yapılacak. Saha çalışmalarının ardından tiyatro, sinema, heykel, resim, edebiyat, müzik, fotoğrafçılık, halkbilim, felsefe ve seramik-ebru işliği başlıkları altında çeşitli çalışma grupları oluşturularak kültürel ve zihinsel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Etkinlik Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek’in katılımıyla 5 Temmuz Pazar günü saat 17:00’da yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koy-enstitulerinin-binalari-yenileniyor_70432.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Tebrikler arkadaslar, emeginize ve yureginize saglik simdiden. Umarim 3-5 yil sonra biten proje ile bu evlerimiz tekrar calismaya baslar, eskiden olduklari gibi.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!