Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Köy Hizmetleri Kampı' ile İlgili Son Kararı Danıştay Verecek

Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılmasının ardından hangi kuruma devredileceği tartışma konusu olan ''Köy Hizmetleri Kampı'' ile ilgili son kararı Danıştay verecek.

yapi.com.tr / AA
'Köy Hizmetleri Kampı' ile İlgili Son Kararı Danıştay Verecek

Fotoğraf: Levent Kısı

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılmasının ardından İçmeler'de bulunan, kuruma ait lüks tesisin nereye devredilmesi gerektiği konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Muğla İl Özel İdaresi arasında anlaşmazlık yaşandı. Kampa sahip olmak isteyen iki kurum da yargıya başvurdu. Kampın, bu nedenle yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olduğu belirtildi.

İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Muğla İdare Mahkemesi, Köy Hizmetleri Kampı'nı Muğla İl Özel İdaresine devretmişti. Bunun üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu karara itiraz için Danıştaya başvurdu. Kampın kime verileceğine Danıştay karar verecek'' dedi.

Söz konusu yere uygulamalı turizm otelcilik yüksek okulu yapılmasını istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Eren, bu konuyu görüşmek için Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar'ı ziyaret edeceğini söyledi. Eren, turizm okulu olmazsa tesisin denizcilik lisesi olması için ilgili kurumlara başvuracaklarını kaydetti.

Denize sıfır 30 bin metrekare

Edinilen bilgiye göre, İçmeler Kızılkum mevkisinde bulunan 30 bin metrekarelik alana sahip kamp, 1982 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne 49 yıllığına, personel eğitim merkezi tesisi yapılması için bedelsiz tahsis edildi.

Uzun yıllar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı personeline hizmet veren tesis, 2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılmasının ardından, Muğla Tarım İl Müdürlüğüne devredildi. Tesis, 2008 yılında ise mahkeme kararıyla Çevre ve Orman Bakanlığına geçti. İl Özel İdaresinin Muğla 1. İdare Mahkemesine başvurusu üzerine, ''5286 sayılı Yasa uyarınca Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş taşınmazların il özel idarelerine devredileceği'' gerekçesiyle tesisin Muğla İl Özel İdaresine devrine oy birliği ile karar verildi.

''En az 50 milyon lira değerinde''

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Köy Hizmetleri Kampı'nın, bulunduğu konum itibarıyla turizm amaçlı kullanılmasının daha karlı olacağını söyledi.

Kampın satışa çıkartılması ya da uzun vadeli olarak kiraya verilmek istenmesi durumunda çok sayıda talip çıkacağına işaret eden Akkuş, ''Kampın içindeki yapılar kullanılabilecek durumda değil. Hepsinin elden geçirilmesi ya da yıkılarak yenilerinin yapılması gerekiyor. İçmeler gibi gözde bir turizm beldesinde denize sıfır durumdaki 30 bin metrekarelik kampın şu andaki değerinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu değerlendiriyoruz. Buranın heba edilmeyerek en iyi şekilde Türk turizminin hizmetine sunulması, bölgemizin değerini de artıracaktır'' diye konuştu.

Turizm sektörü temsilcileri ise kampın İl Özel İdaresi ya da Milli Parklara verilmesinden daha ziyade hangi amaçla kullanılacak olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Tesisin uzun zamandır atıl durumda bırakılmasının bölgenin turizm imajını zedelediğini savunan turizmciler, mahkemenin sonuçlanmasının hemen ardından mevcut binaların yıkılarak nitelikli bir tesis yapılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/koy-hizmetleri-kampi-ile-ilgili-son-karari-danistay-verecek_84735.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!