Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Köykent’i daha önce uygulansaydık köyler kalkınmış olurdu’

Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, Köykent projelerinin, yıllar önce uygulanmış olması durumunda bugün köylerin kalkınmış olacağını belirterek, projeyle

Ticaret Gazetesi/03.09.2002



evlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, Köykent projelerinin, yıllar önce uygulanmış olması durumunda bugün köylerin kalkınmış olacağını belirterek, projeyle ilgili Dünya Bankası’ndan temin edilen kredinin, 100 milyon dolarlık ilk diliminin önümüzdeki günlerde geleceğini bildirdi.

Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, İzmir’in Bergama İlçesi Göçbeyli Beldesi’nde, 2001 yılında 345 milyar liraya ihale edilen sulama göletinde incelemede bulundu.

Bakan Kocabatmaz, göletin tamamlanmasının ardından yöredeki bin çiftçinin, 2 bin dekar araziyi “damlama sistemiyle” sulayacağını, bunun da bölgede üretimi arttıracağını söyledi. Göçbeyli’de bugüne kadar göletin yapılmamasının bir ihmal olduğunu belirten Bakan Kocabatmaz, hedeflerinin her ilde bir sulama göleti oluşturmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Her ile bir gölet yaparsak, 3-5 yıl içerisinde, Cumhuriyet tarihinde yapılmış tüm gölet sayısı kadar gölet yapmış oluruz. Bu sulama sistemi sayesinde, yalnızca pamuk değil, sezonda en az 2-3 çeşit ürün yetiştirebiliriz. Suyla birlikte bölgede hayvancılığa da önem vermek gerekir. Ayrıca göletleri de kendi kaynaklarımızla yapacağız. Göçbeyli’deki gölete yapılan harcamayla, beş gölet yapılabilirdi.”

İlçenin Kozlak Mevkii’ndeki Yukarıbey ve Karabeller köylerini de ziyaret eden Bakan Kocabatmaz, burada incelemelerde bulunarak köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Yukarıbey Köyü Muhtarı Ali Kaçak’ın “Köykent Projesi”nin uygulanması talebi üzerine, bunun Bülent Ecevit’in yıllar öncesinden bir hedefi olduğunu belirten Bakan Kocabatmaz, “Bu projeye önem veriyoruz ve uygulama çalışmalarını devam ettiriyoruz.

Dünya Bankası’yla 300 milyon dolar kredi anlaşması imzaladık. Bunun ilk dilimi olan 100 milyon dolar önümüzdeki günlerde gelecek ” dedi.

DSP İzmir Milletvekili Mehmet Çümen ise bölgedeki termal kaynakların önemine değindi. Karabeller Köyü Muhtarı Mustafa Çelik de, 150 milyar liraya yapılması gereken “Köy içme suyu projesi”nin, köy halkının destekleriyle 25 milyar liraya tamamlandığını hatırlattı.

Bakan Kocabatmaz, daha sonra Karabeller Köyü’nde, 45 milyar liraya yaptırılan kanalizasyon arıtma tesislerini inceledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koykenti-daha-once-uygulansaydik-koyler-kalkinmis-olurdu_1602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!