Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koylarda Temizlik Var

Özel Çevre Koruma Kurumu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan "Türkiye Kıyı Alanları Yönetimi Projesi"nin ilk ayağı Göcek koylarında uygulanıyor. Buradaki pilot uygulama ile hem denizlerin korunacağı, hem de yat turizminin gelişmesine katkı sağlanacağı bildirildi.

Cumhuriyet EGE/Özcan ÖZGÜR
Koylarda Temizlik Var

b>Özel Çevre Koruma Kurumu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan "Türkiye Kıyı Alanları Yönetimi Projesi"nin ilk ayağı Göcek koylarında uygulanıyor. Buradaki pilot uygulama ile hem denizlerin korunacağı, hem de yat turizminin gelişmesine katkı sağlanacağı bildirildi.

Kapasite belirleniyor
Proje kapsamında, koylardaki mevcut yat kapasiteleri tespit edilirken, deniz kirliliğine yol açmayacak ek kapasite de belirlenmiş olacak. Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Önder Kıraç, proje uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Göcek'in Türkiye'deki yat turizmi için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, bu yerin ve denizlerin kirlilikten korunmasının da aynı derecede önemli olduğunu kaydetti. Proje ile koylarda, kıyılardan itibaren kirlenmenin etkili olduğu sınırların belirleneceğini belirten Kıraç, kurumun, koruma kullanma dengesine büyük önem verdiğini, bu amaçla, ODTÜ ile işbirliği içinde, koyların kirlilik sınırları tespit edilerek, bu kirliliği arttıran faktörlere izin verilmeyeceğini bildirdi.

Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır da, Göcek'teki yurttaşların sermayesinin doğa ve denizler olduğuna dikkat çekerek, denizlerin ve doğanının korunmasına yönelik tüm projeleri desteklediklerini söyledi. Şatır, Türkiye'deki 29 marinadan 4'ünün Göcek'te bulunduğunu anımsatarak, bu marinaların 850 yat bağlama kapasitesinde olduğunu kaydetti. Göcek'teki 12 adanın ve koyların da günlük 2 bin 500 yat kapasitenin bulunduğunu belirtti. Göcek'te geçtiğimiz yıl arıtma tesisinin devreye girmesiyle, denizlere karadan gelen kirliliğin önlendiğini belirten Şatır, şimdi de, denizdeki deniz araçlarının yarattığı kirlenmenin önlenmesi için, çeşitli koruma projelerine gereksinim duyulduğunu bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylarda-temizlik-var_57068.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!