Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kozahan Cazibe Merkezi Olacak

Hanlar bölgesinde bulunan ve ipek dokumacılığının önemli satış merkezlerinden olan Kozahan, restorasyon, röleve ve restitüsyon projesi için gün sayıyor. Kozahan'da incelemelerde bulunan ve esnafla görüşen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihî hanın Osmanlı dönemi ilk mimarî eserlerden birisi olduğunu vurguladı.

Zaman Gazetesi



Osmanlı dönemi ilk mimarî eserlerinden olan Kozahan'da restorasyon, röleve ve restitüsyon projesi başlıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, projenin hayata geçirilmesiyle tarihî hanlar bölgesinin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Hanlar bölgesinde bulunan ve ipek dokumacılığının önemli satış merkezlerinden olan Kozahan, restorasyon, röleve ve restitüsyon projesi için gün sayıyor.

Kozahan'da incelemelerde bulunan ve esnafla görüşen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihî hanın Osmanlı dönemi ilk mimarî eserlerden birisi olduğunu vurguladı. Osmangazi Belediyesi olarak tarihî mirasa sahip çıkmayı hedeflediklerini kaydeden Dündar, "1 ay içinde ihaleye çıkılacak. Ve bu yapılan çalışma Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gidecek. Restorasyon, röleve ve restitüsyon çalışmaları yaklaşık 5 ay sürecek. Onaylandıktan sonra uygulama süreci başlayacak." dedi.

Projelerin hayata geçmesiyle Koza-han'ın çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Dündar, "Esnafımızın bundan sonraki yoğunluğu daha da artacak." diye konuştu.
 

ETİKETLER: restorasyon kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/kozahan-cazibe-merkezi-olacak_83986.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!