Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krea, Beş Yılda 1 Milyar Dolarlık AVM Yatırımı Yapacak

Krea Gayrimenkul, alışveriş merkezi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2008 yılından 2012’ye kadar toplam yatırım miktarı 1 milyar TL’yi bulan altı proje planladıklarını anlatan Krea Grup İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, “Bunun ilk ayağını Eskişehir’de gerçekleştirdik. İkincisi de 80 milyon dolara malolan Neomarin Pendik. Diğer dört projeyi

Radikal Gazetesi
Krea, Beş Yılda 1 Milyar Dolarlık AVM Yatırımı Yapacak

Krea Gayrimenkul, alışveriş merkezi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2008 yılından 2012’ye kadar toplam yatırım miktarı 1 milyar TL’yi bulan altı proje planladıklarını anlatan Krea Grup İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, “Bunun ilk ayağını Eskişehir’de gerçekleştirdik. İkincisi de 80 milyon dolara malolan Neomarin Pendik. Diğer dört projeyi de 2010 yılı itibarıyla sırayla hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Neomarin Pendik’in 15 ayda tamamlandığını ve Reval Alışveriş Merkezleri Yönetimi tarafından işletileceğini belirten Kodal, Neomarin’in deniz konseptiyle diğer AVM’lerden ayrıldığını ve yapılacak etkinliklerle İstanbul’un her yerinden ziyaretçi çekeceğini söyledi. Doğru projelerin her türlü ekonomik koşulda kendini gösterdiğini savunan Kodal, Neomarin’de 140 mağaza bulunduğunu ve 2 bin 500 kişiye de istihdam sağlandığını belirtti.

Kirada yüzde 20 indirim

Şu ana kadar mağazaların yüzde 90’ının kiralandığını kaydeden Kodal, “Zor bir dönemden geçen perakendecilere destek vermek için eylül ayına kadar kirada yüzde 20 indirim yapacağız” dedi. Kira desteğinin dışında ciroyu artıracak organizasyonlarla da perakendeciye yardımcı olacaklarını kaydeden Kodal, şunları söyledi: “35 dönümlük arazi üzerine kurulu Neomarin, deniz konseptiyle dikkat çekiyor. AVM’nin içinde deniz konseptine uygun olarak, 17 metre yüksekliğinde su duvarı ve şelaleleriyle, 160 bin kristalden oluşan ‘Yaşayan Kristaller Meydanı’ ve 400 adet el yapımı özel cam ‘Martı Galerisi’ bulunuyor.”

Neomarin’de Carrefour, Bimeks, Teknosa gibi büyük marketlerin yanında LC Waikiki, Flo, Toyiki, Deichmann gibi markalarla beraber toplam 140 mağaza bulunuyor. Ayrıca,  Avrupa merkezli Max Fashions da Türkiye’deki ilk mağazasını NeoMarin’de açtı.

Neomarin’e Safari Park

Neomarin’in daha resmi açılış yapılmadan, iki günde 100 bin ziyaretçi çektiğinin altını çizen Hakan Kodal, bu yıl yaklaşık 10 milyon ziyaretçi beklediklerini de ifade etti. Neomarin’in bu ay sonunda hizmete girecek ‘Safari Park’la daha da canlanacağını anlatan Kodal, şöyle devam etti: “Safari Park, İstanbul’un AVM’ler içindeki en büyük eğlence merkezi olacak. Bu nedenle çocuklu aileler de çok ilgi gösterecek. Safari Park’ta alışılmış oyuncakların dışında yurtdışından getirilen çok farklı aletler de olacak. 3 bin metrekarelik alana yayılacak ‘modern lunapark’ diye tanımladığımız Safari Park, gün içinde binlerce çocuğu eğlendirecek kapasiteye sahip. Bu da ziyaretçi sayısını artıracak.”

Açılışta tasarım şov

Neomarin’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü’yle gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk defa uygulanan bir açık sergi çalışması da bulunuyor. Henüz kiralanmayan alanlarda yaza kadar öğrencilerin su altı temalı tasarımlarını sergileyeceklerini belirten Hakan Kodal, “Tasarıma ve eğitime de destek vermiş olduk” dedi. Neomarin’in teklifiyle yurtdışındaki AVM’lerde örneklerinin olduğu bu sergiyi hazırladıklarını anlatan Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Yeşim Bağrışen de, sergideki 15 tasarım için 33 öğrencinin çalıştığını söyledi. Sergide çalışmaları yer alan tasarımcı adayı öğrencilerden Elif Doğu ve Özge Nalbantoğlu, proje için 15 gün çalıştıklarını belirttiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/krea-bes-yilda-1-milyar-dolarlik-avm-yatirimi-yapacak_68296.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!