Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krizde Çevre Teknolojileri Yatırımları Çıkış Yolu Olabilir

Geri dönüşüm ve atık yönetimi, işletmelerin gündemine hızlı bir şekilde girmeye başladı. Avrupa Birliği Çevre Faslı'nın açılmasıyla Türkiye de bu alanda 2014'e kadar 70 milyar euro yatırım yapacak. Bu yüzden, çevre teknolojileri yelpazesi içindeki tüm alt sektörler gelişme aşamasında.

Referans Gazetesi
Krizde Çevre Teknolojileri Yatırımları Çıkış Yolu Olabilir

Geri dönüşüm ve atık yönetimi, işletmelerin gündemine hızlı bir şekilde girmeye başladı. Avrupa Birliği Çevre Faslı'nın açılmasıyla Türkiye de bu alanda 2014'e kadar 70 milyar euro yatırım yapacak. Bu yüzden, çevre teknolojileri yelpazesi içindeki tüm alt sektörler gelişme aşamasında. 2005'ten beri düzenlenen REW İstanbul, Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Tekonolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı'nın da bu gelişmeye paralel büyümesini sürdürdüğünü söyleyen İFO Fuar Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Aytemur, geçen yıl 91'i yabancı toplam 197 firmanın katıldığı fuara, bu yıl 25 ülkeden 300 firma beklediklerini söyledi.

Aytemur, 10-15 Haziran'da 6. düzenlenecek fuarın, sektörle ilgili gelişmeleri ve yeniliklerin ulusal ve uluslararası dernekler, belediyeler, akademisyenler ve sanayi kuruluşlarıyla buluştuğu platform olduğunu vurgulayarak "REW İstanbul, Türkiye'nin tek uluslararası çevre teknolojileri fuarı. Potansiyel olarak da Türkiye'nin en büyük fuarlarından bir olmaya aday. Çünkü Çevre Faslı'nın açılmasıyla artık sanayi şimdiye kadar gündemine girmeyen bu konulara bakmak durumunda. Sektör de hızla gelişiyor" dedi.
 
Faydası garanti

Pazarın hızla büyüdüğünü ve çeşitlendiğini belirten Aytemur, çevre teknolojilerinin "ekonomik fayda"yı neredeyse garanti eden bir yatırım alanı olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bu konuda gerçekleştireceği projelere 2014'e kadar 70 milyar euro yatırım yapacağını hatırlatan Aytemur, "Sanayinin organize bölgelerde kurulmasına dair bir planlama yapıldı zaten. Dolayısıyla bu konu, organize sanayi bölgeleri üst kuruluşunun da gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bahsettiğimiz rakamın dışında onlar da önemli yatırımlar yapacak. Bacalı sanayinin her birinin kendi yatırımlarını yapması gerekecek. Çok daha büyüyecek bir şeyden bahsediyoruz. Bu kadar krizden bahsederken bu pazar bakir bir yatırım alanı aslında" diye konuştu.

Çevre teknolojilerini genelde Avrupa'dan ithal ettiğimizi belirten Aytemur, "O kadar geniş bir teknoloji ve araç kullanımından bahsediyoruz ki mahallenizdeki çöp konteynerleriniz de bir teknoloji, onu toplayan, çöp suyunu sızdırmayacak araçlar da bir teknoloji, boşalttığı yerde ayrıştırmayı sağlayacak bantlar da bir teknoloji. Şu anda makine üretimi konusunda Türkiye önemli bir yerde; 82 ülkeye ihracat yapıyor. Ama çevre teknolojilerini ithal ediyoruz. Aslında bu üretim bantlarında çok ciddi değişiklikler yapmadan, plastik sektörüne makine üreten biri, bu sektöre de makine üretebilir" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/krizde-cevre-teknolojileri-yatirimlari-cikis-yolu-olabilir_75340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!