Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krizden Çıkışta Yeni Umut Kamu İhale Sitelerinde

Krizin yarattığı durgunluğu aşmak için yollar arayan firmalar dünyanın değişik ülkelerinde açılan kamu ihalelerini yakın takibe aldı. "Kamunun işlerinde para tahsili sıkıntısı yaşanmaz" diyerek sadece Türkiye'deki değil dünya çapındaki ihalelerin peşine düşen firmalar, ihalelerin duyurulduğu internet portallarına akın etti.

Referans Gazetesi
Krizden Çıkışta Yeni Umut Kamu İhale Sitelerinde

Krizin yarattığı durgunluğu aşmak için yollar arayan firmalar dünyanın değişik ülkelerinde açılan kamu ihalelerini yakın takibe aldı. "Kamunun işlerinde para tahsili sıkıntısı yaşanmaz" diyerek sadece Türkiye'deki değil dünya çapındaki ihalelerin peşine düşen firmalar, ihalelerin duyurulduğu internet portallarına akın etti. Firmaların en büyük ilgi gösterdiği ihaleler ise Dünya Bankası ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilenler.

Dünya Bankası desteği ile kurulan Development Gateway Vakfı'na ait 30 ülkedeki kamu ihalelerinin duyurulduğu www.dgmarket.com'u son iki ay içinde ziyaret edenlerin sayısı yüzde 500 artarak 20 bine ulaştı.
    
Tuvalet kağıdı da var, IT hizmeti de

dgmarket.com'un Türkiye temsilcisi olan PFD Consulting'un ortağı Metin Erdoğdu, "Türk firmaları krizi aşabilmek için gözünü yurtdışındaki ihalelere çevirdi. Özellikle finansmanı Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarından karşılanan ihaleler yakın takipte" dedi. İhale portalında tuvalet kağıdından IT hizmetlerine kadar pek çok sektörü ilgilendiren fırsatlar olduğunu belirten Erdoğdu, ihale portalına Türkiye'den aylık 500'e yakın, Avrupa genelinden ise 25-30 ihale ilanı girildiğini kaydetti.

Ödemeler konusunda sıkıntı yaşanmadığı için firmaların kriz döneminde kamu ihalelerinde odaklandığını anlatan Erdoğdu, "Son iki aya kadar dgmarket.com'un aylık hit ortalamasının 4 bindi. Şimdi bu sayı 20 binin üzerine çıktı. Yurtdışı ihalelere ilgi çok yüksek. Kamu ihalelerinde firmalar için ciddi fırsatlar var. Örneğin bir hastanenin de cezaevinin de talebi ile karşılaşmanız mümkün. Örneğin İngiltere cezaevlerindeki hükümlüler için 100 bin adet pijama alacağını duyuruyor. Koç Sistem, Meteksan gibi Türkiye'nin önde gelen bilişim firmaları bu ilanları takip ederek yurtdışında önemli işlere imza atıyorlar" açıklamasını yaptı.
    
Son bir yılda kamunun yıldızı parladı

Türkiye'deki ihalelerin duyurulduğu internet sitelerinden olan www.ihaleci.com yetkilileri de özellikle son bir yıldır kamu ihalelerini takip edenlerin sayısında ciddi bir artış olduğunu belirtti. İhaleci.com yetkililerinden Selver Toprak , yaklaşık son 1 yıldır ilginin özel sektörden kamuya kaydığını doğruluyor. "Son dönemde kamunun bir güvence olduğu yeniden zihinlerde canlandı" diyen Toprak, kamunun açtığı alt yapı projelerini takip edenlerin sayısında ciddi bir artış olduğunu kaydetti. Toprak, "19 yıldır kamu ihalelerinin içindeyim. Yıllar önce bir kamu ihalesine 50-60 firma başvururdu. Sonra bu sayı giderek düştü. Özel sektöre ilgi arttı. Kamu ihalelerine katılan firma sayısı da bin elin parmaklarını bile geçmez hale geldi. Ama son bir yıldır kamunun yıldızını yeniden parladı" dedi.
    
İstanbul'da icralık mal sayısı 2.5 kat arttı

Kamu ihalelerine olan ilginin bir benzeri icra satış ilanlarının yayınlandığı sitelerde de yaşanıyor. Türkiye genelindeki icra ihalelerini toplayarak yayımlayan www.icraihale.com sitesinin sahibi Orhan Kılıç, farklı bir artışa dikkat çekiyor. Bünyelerinde ihale duyurularının yapıldığı internet sitelerinin yanı sıra icra satış ilanlarının da duyurulduğu bir portal bulunduğunu belirten Kılıç, siteye girilen ilanlarda son birkaç aydır ciddi bir artış olduğunu vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/krizden-cikista-yeni-umut-kamu-ihale-sitelerinde_64723.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!