Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kruvaziyer Liman Projesi İhaleye Hazır

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Bu yatırımla turizme önemli bir ivme kazandırmayı, kaliteyi yükseltmeyi ve gelir düzeyini artırmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

yapi.com.tr/AA
Kruvaziyer Liman Projesi İhaleye Hazır

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, projeye ilişkin Yüksek Planlama Kurulunun (YPK) verdiği kararın Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlar tarafından imzalandığını, Büyükşehir Belediye Meclisinde de onaylandığını belirtti.

Kruvaziyer Liman Projesi'nin Antalya'nın yıllardır özlediği önemli bir yatırım olduğuna dikkati çeken Türel, "Bu yatırımla turizme önemli bir ivme kazandırmayı, kaliteyi yükseltmeyi ve gelir düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Kruvaziyer gemilerle ağırlıklı olarak gelir düzeyi yüksek üçüncü yaş kuşak turistler seyahat ediyor. Antalya'ya bu gelir düzeyi yüksek turistleri getirmek amacıyla kruvaziyer liman yapmak istiyoruz. Bu konuda uzun bir zamandır çalışıyoruz. Proje şu anda ihaleye hazır." ifadelerini kullandı.

Projenin, yap-işlet-devret modeliyle belediyeye ait Lara Birlik Plajı'nda yapılacağını anımsatan Türel, limanın 300 dönüm üzerine kurulacağına dikkati çekti.

Sahildeki genişliğinin ise bin metre civarında olduğunu bildiren Türel, şunları kaydetti:

"(Kruvaziyer limanla sahiller kapatılıyor) diye birtakım eleştirileri görüyorum, garipsiyorum. Bu limanları sahilde yapmayıp dağ başına yapacak halimiz yok. Dolayısıyla Antalya'nın 640 kilometrelik sahilinde biz bir liman yapacaksak bu liman Antalya'nın bir kıyısında olmak durumunda. Bu lokasyonun havaalanına, Kundu, Belek gibi turizm merkezlerine ve şehir merkezine yakınlığı önem arz ediyor. Lara en uygun lokasyon. Liman yapıldığında burası bir başlama ve bitme noktası olacak. Havaalanına 10 dakika. Nasıl ki Güney Amerika'ya gemilerle tura çıktığınızda önce uçakla Miami'ye gidiyorsunuz, oradan da gemilerle seyahate çıkıyorsunuz, şimdi Akdeniz'de bir tur yapılacaksa aynı şekilde uçaklar önce Antalya'ya gelecek veya son durak Antalya olacak buradan herkes uçakla ülkesine dönecek. Havaalanına yakınlığı bu yüzden önem arz ediyor."

Kruvaziyer limanlarının içinde mutlaka otel de olduğunu hatırlatan Türel, ticari alan ile yat kulübü de planlanan kruvaziyer limana 300 metrenin üzerinde 4 tane geminin yanaşabileceğini bildirdi.

Yaklaşık 420 yat kapasiteli bir marina daha olacağını ifade eden Türel, demir atan gemiden asansörle denizin altına inileceğini, denizin içindeki bir akvaryumdan raylı sistemle karaya gelineceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kruvaziyer-liman-projesi-ihaleye-hazir_161232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!