Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçük Dilara Öldüğüyle Kaldı

Açık bırakılan kanalizasyon çukuruna düşerek can veren Dilara’nın ölümünden sorumlu tutulan MVM firması, kendisine verilen ihale yasağını dava açarak kaldırttı. MVM’nin de içinde bulunduğu konsorsiyuma 211 milyon YTL’lik ihale iade edildi.

Milliyet Gazetesi/Mehmet DEMİRKAYA
Küçük Dilara Öldüğüyle Kaldı

analizasyon çukuruna düşerek ölen Dilara Dumru (5) öldüğüyle kaldı. Kazayla ilgili olarak sorumlu tutulan MVM’nin de içinde yer aldığı konsorsiyuma 211 milyon YTL’lik ihale iade edildi.

28 Şubat 2007’de Bahçelievler Tavukçu Deresi yolunda yürüyen Dilara, bir kartona basınca annesinin elinden kayıp gitti. Derenin, ıslah çalışmalarını yürüten MVM firmasının, kanalizasyon bacalarının kapakları yerine karton koyduğu iddia edildi. Kaza üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, firmaya işten el çektirerek, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur’u görevden aldı. Topbaş, emniyet tedbirlerini almamaktan sorumlu tuttuğu firmanın kamu ihalelerinden 2 yıl süreyle men edilmesini istedi.

2 yıl ihale yasağı verilmişti
İçişleri Bakanlığı, firmanın kamu ihalelerine girmesini 2 yıl süreyle yasakladı. İSKİ’nin kazadan kısa süre önce yaptığı ve aralarında MVM’nin de bulunduğu bir konsorsiyumun aldığı, Ambarlı Atıksu Arıtma Tesisi ve Deniz Deşarjı İnşaatı ihalesi de iptal edildi. Ancak MVM mahkemeye başvurarak, 2 yıl kamu ihalelerinden yasaklanması kararını kaldırttı.

Yasaklama kalktığı için MVM’nin de içinde bulunduğu konsorsiyum, iptal edilen ihale için İSKİ’yle yeni bir sözleşme yaptı. 1 Şubat 2008’de pazarlık usulüyle yapılan ihale, 211 milyon 643 bin 250 YTL’ye, MVM+PWT Wasser&Abwassertechnık GMBH+Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. konsorsiyumuna yeniden verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kucuk-dilara-olduguyle-kaldi_60058.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!