Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçükçekmece (Türkiye) Ve Nova Sarajevo(Bosna Hersek) Belediyeleri Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Küçükçekmece ve Nova Sarajevo (Yeni Saraybosna) Belediyeleri arasındaki ortak ilişkileri ve iyi niyeti geliştirmek, Avrupa Birliği projelerinde çalışmalar ile ortak projeler üretmek amacıyla her iki belediye heyeti arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı.

yapi.com.tr
Küçükçekmece (Türkiye) Ve Nova Sarajevo(Bosna Hersek) Belediyeleri Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

üçükçekmece ve Nova Sarajevo (Yeni Saraybosna) Belediyeleri arasındaki ortak ilişkileri ve iyi niyeti geliştirmek, Avrupa Birliği projelerinde çalışmalar ile ortak projeler üretmek amacıyla her iki belediye heyeti arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Expochannel TV’de canlı yayınlanan “Başkanlar Konuşuyor” programında iki ülkenin belediyeleri arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine, Novo Sarajevo (Yeni Saraybosna) Belediye Başkanı Nedzad Koldzo, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bosna Hersek’ten gelen heyet ve iki belediyenin yetkilileri katıldı.

İki belediye başkanı da bu protokolün, iki ilçenin halkının kardeş olan toplulukları için bağlarını güçlendirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda güç ve sinerji oluşturmak yönünde yarınlara güvenle yürüme fırsatını yaratacağını belirttiler. İki belediye arasındaki işbirliğini geliştirmek adına bu protokolü imzaladıklarını ifade ederek hayırlı olmasını temenni ettiler.

İki taraflı ilişkileri ve iyi niyeti geliştirmek adına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Novo Sarajevo (Yeni Saraybosna) Belediye Başkanı Nedzad Koldzo tarafından imzalanan protokolün içeriği şöyle:


· İşbirliği içerisindeki iki belediyenin çeşitli aktivitelerini ve etkinliklerini teşvik etmek

· Kültürel, sosyal, teknik ve yaratıcı ilişkileri geliştirmek ve tesis etmek,

· Yerel yetkililerin karşılıklı ziyaretlerini düzenlemek,

· Avrupa ile alakalı konularda, örneğin; kurumsal yapısı, sosyal modellemeleri, Avrupa Birliği’ndeki genişleme, temel haklar, ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını engelleme, çevreyi koruma, gençliğe ve eğitime yönelik konularda konferanslar organize etmek,

· İki belediye arasındaki yerel ekonomiyi geliştirme, ne-nasıl alışverişi ve en iyi yol gösterici notları oluşturmak,

· Avrupa projelerinin ve diğer finansal kaynakların çatısının oluşturulmasında teklif ve önerileri üretmek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kucukcekmece-turkiye-ve-nova-sarajevobosna-hersek-belediyeleri-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi_59328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!