Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültür Bakanı: Madımak Vicdan Müzesi Olabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas’ta 33 aydının öldürüldüğü, geçen hafta kamulaştırılma süreci başlatılan Madımak Oteli’nin ‘vicdan müzesi’ olabileceğini söyledi. Günay, ‘Güçlü ordu, güçlü Türkiye’ sloganını ‘Güçlü Türkiye, Güçlü ordu’ olarak değiştiren Genelkurmay’a da teşekkür etti.

Radikal Gazetesi
Kültür Bakanı: Madımak Vicdan Müzesi Olabilir

EM>Madımak Oteli nin kamulaştırılması için kaynak ayrılmış ve süreç başlatılmıştı. Alevi açılımın en önemli gündem maddelerinden biri de Madımak'ın müze yapılması talebiydi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas’ta 33 aydının öldürüldüğü, geçen hafta kamulaştırılma süreci başlatılan Madımak Oteli’nin ‘vicdan müzesi’ olabileceğini söyledi. Günay, ‘Güçlü ordu, güçlü Türkiye’ sloganını ‘Güçlü Türkiye, Güçlü ordu’ olarak değiştiren Genelkurmay’a da teşekkür etti.

Genelkurmay’a teşekkür

Cer Modern Sanatlar Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Günay, gazetecilerin Genelkurmay Başkanlığı’nın sloganını değiştirdiğini anımsatıp görüşünü sorunca, “Teşekkürlerim var. Genelkurmay’la bu kadar kolay anlaşmış olmamızdan ötürü bahtiyarım. Başka konularımız da var Bakanlığımızla ilgili taleplerimizde de aynı ortak yaklaşımı bekliyorum” dedi. Madımak Oteli’nin müzeleştirilmesi ile ilgili görüşleri de sorulan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şöyle konuştu:

“Madımak’la ilgili o yanlış uygulamaya ilk tepki gösteren benim. 15 yıl sonra da yanlış, haksız ve iç karartıcı uygulama sona erdi. Şimdi olumlu bir yoldayız kaynak ayırdık, kamulaştıracağız. Adına vicdan müzesi deyin, ister anısal düzenleme deyin, mutlaka bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması konusunda bir amaca yönelen düzenleme yapılacak, iyi bir yoldayız. Geçmişte yapılan ihmalleri düzeltmeye çalışıyoruz.”

Müze girişleri yenilenecek

Müze ve ören yerlerinin gişe işletim ve kontrol sistemlerinin ihale yoluyla yenileneceğini, modern girişler inşa edileceğini belirten Günay, “Amacımız sadece gelen ziyaretçi sayısını artırmak değil, aynı zamanda gelen ziyaretçilerin sunum zenginliğiyle karşılaşmasını sağlamak. Bu kapsamda tarih zenginliğimiz, ören yerleri ve müzelerimiz önemli bir potansiyele işaret ediyor. Türkiye’nin kültürel değerlerini marka haline getirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla 1.5 milyon müze kartı sattık ve bünyesinde satış noktası bulunduran müze sayısını 55’e çıkardık. Kurulacak sistemle müzelerde gelirler artacak ve bu gelirler müzelerin gelişimine harcanacak” dedi.

Devlet para harcamayacak

Günay’ın ardından ihale hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Genel Müdürü Tolga Tüylüoğlu, yenilemelerin ihale usulüyle yapılacağını, bu sayede devletin herhangi bir masraf etmeyeceğini, aksine, gelirleri ve ziyaret sayısını artıracağını belirtti. Tüylüoğlu’nun verdiği bilgiye göre, ihaleyi alan firma altı yıllık sözleşme süresince sürekli denetlenecek. Proje hayata geçirilmesiyle atıl kalacak personelin Kültür Bakanlığı bünyesindeki açık kontenjanlara kaydırılacağını bildirdi. (Radikal)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-bakani-madimak-vicdan-muzesi-olabilir_80733.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!