Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültür Başkentinde Perdeler Kapanıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekib Avdagiç, 'perde kapanırken', "2300 projeden, 580'ini hayata geçirdik" diyor.

Sabah Gazetesi
Kültür Başkentinde Perdeler Kapanıyor

İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti 'tacı'nı kısa bir süre sona devredecek. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'da 'perde kapanırken', ajansın icraatlarını Sabah'a anlattı. "Ajans, başvuran 2300 projeyi değerlendirdi, bunların içinden 580'ini kabul ederek hayata geçirdi. 2008'den Kasım 2010'a dek 320 milyon lira harcadık. 2011'in haziran ayına kadar devam edecek, geciken restorasyon ve alt yapı projeleri için 440 milyon lira bütçe ayrıldı. Toplam olarak bize ayrılan bütçe 475 milyon lira. Bu paradan ayrıca kanun gereği Kültür Bakanlığı'na UNESCO kapsamındaki projeler için 35 milyon lira kaynak aktardık" diyen Avdagiç sözlerini, "Ayrıca Kültür Bakanlığı'nın bütçesini rahatlatmak için, Topkapı Sarayı'nın üç yıl boyunca masrafı 22 milyon liraya ulaşan güvenlik ve temizlik işlerini üstlendik" diye sürdürdü.

Avdagiç, 31 Aralık'ta İstanbul'un kültür başkentliği sona erince, ajansın kapanacağını söyledi. En çok 580 projenin, 150 kişilik kadroyla kısa sürede hayata geçirilmesinden gurur duyduğunu belirten Avdagiç, en çok üzüldüğü şeyin ise "Ajansın töhmet altında bırakılması" olduğunu söyledi. "İçi doldurulamayan iddialarla suçlandık. Projelerini kabul etmediğimiz kişilerin bir kısmı, asılsız haberler yaydı" diyen Avdagiç, kültür merkezinin yapılamamış olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü de şöyle ifade etti: "Atatürk Kültür Merkezi'nin projesini hazırladık, ihale yapıldı, müteahhit belirlendi. İşe başlayacağımız zaman yürütmeyi durdurma kararıyla karşılaştık. Kararı aldırtan Kültür Emekçileri Sendikası ile altı toplantı yaptık. Projeyi revize ettik. Ancak şikâyetlerini geri çekmediler."

Pamuk yanlış anlaşıldı

Kültür başkentiyle iligili bir başka üzücü olayı ise Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi projesinde yaşadıklarını vurgulayan Avdagiç, "Nobel ödüllü yazarımız Pamuk'a Çukurcuma'daki Masumiyet Müzesi'ne destek için teklifte bulunduk. Bir takım zatlar Pamuk'u ajanstan kaynak almaya çalışan insan olarak lanse edince, Pamuk işten çekildi. Halbuki kendisine öneriyi biz götürmüştük" diye konuştu. Avdagiç, ajansın İstanbul'daki 39 ilçe belediyesinden 32'siyle işbirliği yaptığını, yedi belediyeninse buna yanaşmadığını açıkladı. Geçen bir yıl içerisinde İstanbul'da ne değişti sorusunu ise, "İstanbul 8 bin yıllık bir şehir. Bir yılda 580 projeyle ve sınırlı kadroyla bu şehrin değiştirildiğini iddia etmek çok megalomanca yaklaşım olur. Biz İstanbul'a dokunduk, üzerindeki tozu silkeledik. Biraz cilaladık" yanıtını verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-baskentinde-perdeler-kapaniyor_84498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!