Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültür Müdürlüğü, Köy Köy Dolaşarak Tarihî Eser Topluyor

Bilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü, açılması planlanan Bilecik Müzesi’ne tarihi değeri olan eserler toplamak için köy köy dolaşıyor.

Zaman



ilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü, açılması planlanan Bilecik Müzesi’ne tarihi değeri olan eserler toplamak için köy köy dolaşıyor.

Özellikle etnografik ürünler üzerinde duran Kültür Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın gösterdikleri ilgiden memnun. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar olmasına ve büyük tarihi mirasına rağmen müzesi bulunmayan Bilecik’te geçtiğimiz yıllarda il merkezindeki cezaevi binası boşaltılarak müzeye dönüştürülmüştü. Binanın iç ve dış restorasyonunun tamamlanmasının ardından harekete geçen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik’teki köyleri tek tek tarayarak tarihi eser topluyor. Arkeolog Gülcan Gülşen’in başkanlığında yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 5 ilçe ve bağlı köylerindeki tarihi eserler toplandı. Önümüzdeki günlerde Bozüyük ile Gölpazarı ilçeleri ve bağlı köylerini tarayacak olan ekip, çalışmalarını bitirdikten sonra Ankara’dan gelecek uzman ekiple eserlerin hangilerinin müzeye konacağını belirleyecek. Köylerdeki tarihi eserlerin tespiti ve müzeye kazandırılması için 3 aydır çalışma yaptıklarını belirten Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Şahin Kurt, eserlerin vatandaşlardan gönüllü olarak alındığını söyledi. Kurt, “Köylerdeki vatandaşlarımız atalarından kalan eserlerin müzede sergilenmesi ve gelecek nesillere aktarılması için arkadaşlarımıza seve seve yardımcı oluyorlar.” dedi. Binanın müzeye dönüştürülmesi için restorasyon çalışmasının tamamlandığını, içinin dizaynı için hazırlanan projenin de Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda olduğunu belirten Şahin Kurt, projenin önümüzdeki günlerde onaylanmasının ardından çalışmaların hız kazanacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-mudurlugu-koy-koy-dolasarak-tarihi-eser-topluyor_27277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!