Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kültür Yönetişiminde Yeni...

Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımlar: Yaratıcı Endüstriler ve Yaratıcı Kentler

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından, 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen Avrupa Birliği Sempozyumları’nda bu yıl, ‘Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımlar’ masaya yatırılıyor.

yapi.com.tr
Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımlar: Yaratıcı Endüstriler ve Yaratıcı Kentler

İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliliği sürecinde oluşturduğu ve oluşturacağı kalıcı kültür politikalarına temel sağlamak ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen sempozyum dizisinin sonuncusu, 24 Kasım Çarşamba günü Kadir Has Üniversitesi Haliç Konferans salonunda başladı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Dış İlişkiler Direktörlüğü çatısı altında, günümüzde Avrupa Birliği ülkelerinin gündeminde yer alan ve önde gelen konuların tartışılmaya açılması amacıyla,  ‘Avrupa Birliği Sempozyumları’ kapsamında 2008 yılında ‘Avrupa Kültürü Nedir?’ ve 2009 yılında ‘Avrupa ve Türkiye’de Kültür Politikaları’ konuları değerlendirildi.

Bu yıl ise ‘Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımlar’ başlığı altında, yaratıcı endüstriler ve yaratıcı kentler kavramlarının işlerlik kazanabilmesi doğrultusunda vazgeçilmez bir gereksinim olan  ‘kültür yönetişimi’ kavramı masaya yatırılıyor ve Avrupa ile Türkiye’nin önde gelen teorisyenleri,  kültür ve eğitim kurumlarının yöneticileri ve uzmanlarıyla ele alınıyor. 

‘Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımlar’ Sempozyumu, 24 Kasım Çarşamba günü İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ve Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Ulusoy’un açılış konuşmalarıyla başladı.

Temel hedefi, kültür politikalarının ve yaratıcı endüstrilerin geleceğine katkıda bulunmak olan Sempozyumda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, yaratıcı kentler ve yaratıcı endüstrileri kavramları açısından büyük önem taşıyan kültür yönetişiminde yeni yaklaşımları değerlendirdi. Ajans’ın bu konuda düzenlediği üç sempozyumdan oluşan bir dizinin sonuncusu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Başından beri dile getirdiğimiz gibi, Avrupa Kültür Başkentliği, kentimizin kültür altyapısını, kültür değerlerini, kültürel mirasını ve kültür politikalarını gözden geçirdiğimiz önemli fırsat. 2010 yılının entelektüel birikimini, 2010 yılı sonrasına taşımayı hedeflediğimiz bir süreç. Bu anlamda, bu sempozyumların en önemli hedefi, kültür politikaları ve çağın gerektirdiği kültür yönetişimi modellerine öneriler getirerek, geleceğin vizyonuna katkıda bulunmak ve yaratıcı endüstrilerin gelişimine temel oluşturmaktır” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-yonetisiminde-yeni-yaklasimlar-yaratici-endustriler-ve-yaratici-kentler-_83925.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!