Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültürlü Uyanıklar

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı için teklif edilen projeler Ajans yönetimini bile şaşkına çevirdi. Projeler arasında “İstanbul’un her yanına dilek ağaçları dikilsin” diyenler de oldu, mobil mantı keyfi isteyenler de... İşte Kültür Başkenti Ajansı tarafından anında reddedilen projelerdeden bazıları.

Star Gazetesi
Kültürlü Uyanıklar

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı için teklif edilen projeler Ajans yönetimini bile şaşkına çevirdi. Projeler arasında “İstanbul’un her yanına dilek ağaçları dikilsin” diyenler de oldu, mobil mantı keyfi isteyenler de... İşte Kültür Başkenti Ajansı tarafından anında reddedilen projelerdeden bazıları:

• Galata Kulesi, Kız Kulesi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi yerlere çok büyük boyutta nazarlık yerleştirilecek ve 2010 yılı süresince bu nazarlıklar söz konusu mekânlarda sergilenecek.

• Türk mutfağının en zor ürünü olan mantı “Mobil Mantı Keyfi” ile daha çok yurtiçi ve yurt dışı müşteri ile buluşturulacak.

• İstanbul’un değişik mekânlarına “Dilek Ağaçları” kurulacak. İstanbul’ da yaşayan insanlar, İstanbul için neler istediklerini, dileklerini bu ağaca asacaklar. Aynı ağaçlardan 2 tanesi “2010 Başkentleri” olan Essen ve Pecs Şehirleri’nde belirlenen meydanlara konulacak ve onların İstanbul ile ilgili düşünceleri ve dilekleri öğrenilerek, bir kültür ve kaynaşma ortamı yaratılacak.

• Proje, “barbekü”yü şehir yaşamında yeni bir aktivitenin sanatsal bir sembolü olarak ele alan, aynı zamanda barbekü terimi açarak aşağıdaki üç noktayı içeren bir proje. Bu üç nokta;

Eski köylerdeki barbekü alanları ile İstanbul’daki barbekü alanlarının karşılaştırılması;

Otoyolunun farklı kullanıcıları arasındaki iletişim;

İstanbul’un eski üst sınıfına ait piknik gelenekleri.

Bu üç noktanın birleştirilerek tarihsel, etnolojik ve sosyal beklentileri bir araya getirilerek, yeni tartışmaya açık, kurgusal alanlar yaratılacak.

• Yatağan kılıcını üretecek bir atölye kurulacak ve yatağan kılıcı markalaştırılarak (İstanbul kültürünün bir parçası olarak) pazarlanacak.

• Boğaziçi Köprüsü, Taksim’e çıkan ana arterler ve 41 ayrı noktadaki yaya geçitleri notalar ve piyano şeklinde boyanacak; Boğaziçi Köprüsü’nde konser düzenlenecek.

• Çeşitli renklerde, özel olarak tasarlanacak göz alıcı (bir bölümünde çevreye duyarlı sanatçıların eserleri de yer alacak) çöp kovaları üreterek önemli araç haline getirilecek.

2010 çifti evlendirelim

• Dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden katılacak 2010 gelin ve damat adayı, İstanbul’da 3 gün-3 gece sürecek muhteşem bir organizasyonla evlenecekler. Bu organizasyon, Evlilik Turizmi konusunda İstanbul’un her türlü zenginliğini ve bu sektördeki potansiyelini gösterecektir.

ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/kulturlu-uyaniklar-_82084.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!