Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kültürü Tanımlamak İmkansız ve Tehlikeli ama Gerekli'

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Bilim Dalı tarafından bu yıl yirmi birincisi gerçekleştirilen ‘Kentsel Tasarım ve Uygulamalar Sempozyumu’, ‘Kentsel Tasarım ve Kültürel Politikalar’ başlığı altında, 13-14 Ekim 2010 tarihleri arasında MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda

yapi.com.tr
'Kültürü Tanımlamak İmkansız ve Tehlikeli ama Gerekli'



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Bilim Dalı tarafından bu yıl yirmi birincisi gerçekleştirilen ‘Kentsel Tasarım ve Uygulamalar Sempozyumu’, ‘Kentsel Tasarım ve Kültürel Politikalar’ başlığı altında, 13-14 Ekim 2010 tarihleri arasında MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmacılarından MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, bu sempozyum aracılığıyla kültür politikaları üzerine çok yönlü açılımlar yapılacağını ifade etti. 2010 senesinin önemli bir kesit olduğunu belirten Konuk, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olma sürecinin çok hareketli bir dönem geçirdiğini ve bu hareketliliğin devam edeceğini söyledi.



Kültür kavramının yeni kavramlar ile buluştuğunu ifade eden Konuk, kentsel dönüşüm, kültürel rejenerasyon, kültür endüstrileri gibi kavramların sempozyum kapsamında tartışılacağını belirtti. Bununla birlikte ‘Kentlerin var oluşunda kültür metalaşıyor mu?’ sorusunun da önem taşıdığını ve sempozyumda cevabı aranacak önemli sorulardan bir olduğunu dile getirdi.

Kültür ve mekan buluşmasında kültür politikalarının önem taşıdığını ve önem taşımaya devam edeceğini belirten Konuk, kültürün yenilikçi, yaratıcı rolünün gelecekteki topluluk için önemli olacağına dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra söz alan açılış konuşmacılarından MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut Karaman ise Kentsel Tasarım ve Uygulamalar Sempozyumunun yirmi senedir gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kentsel Tasarımın mekana ve yaşama yapılan bir katkı olduğunu belirten Karaman, sempozyum kapsamında kültür politikalarının kent mekanına etkisinin tartışılacağını söyledi.

 

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/kulturu-tanimlamak-imkansiz-ve-tehlikeli-ama-gerekli_83300.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!